ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
16-07-2012
El guia de Jordi Pujol veta la selecció catalana d’esports de muntanya 
-
El president de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada, el català Joan Garrigós, que ha acompanyat l’expresident de la Generalitat en diverses de les seves ascensions, ha fet tot el possible per impedir que la selecció catalana pugui disputar competicions internacionals, com s’ha posat en evidència en els recents Sky Games 
En l’ultima edició dels jocs olímpics de curses de muntanya, anomenats Sky Games, que s’han celebrat aquest juliol a la comarca de l’Alta Ribagorça hi han participat nombrosos esportistes catalans, alguns dels quals han guanyat o han quedat entre els tres primers classificats de les competicions que han disputat, però, tot i així, no han pogut pujar al podi ni se’ls ha imposat cap medalla perquè formaven part de la selecció catalana i no de l’espanyola. Aquest és el cas de Jessed Hernàndez, primer classificat en la prova d’Sky Race (mitja marató), que no va obtenir el títol mundial perquè corria amb la secció catalana. En canvi, Núria Picas, corredora catalana que competia amb la selecció espanyola, va pujar al podi, però, en el moment d’entrega de les medalles, els organitzadors no li van deixar exhibir l’estelada que va agafar en el moment de creuar la meta en primera posició. Als esportistes adscrits a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) se’ls va vetar l’honor de la medalla, però no als de la la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME), que presideix el català Joan Garrigós, o als de la resta de delegacions estrangeres que compten amb el suport dels respectius Estats.

Aquesta edició dels Sky Games ha posat en evidència la tensió entre els representants de l’esport català i els de l’espanyol –per molt que alguns també siguin catalans, com Joan Garrigós– i la determinació del govern central de vetar les seleccions catalanes en qualsevol disciplina esportiva. En un comunicat de la Plataforma ProSeleccions Catalanes, el president de la FEEC, Jordi Merino, explica que Joan Garrigós va trucar-lo per telèfon per «preguntar-me perquè havia inscrit la selecció catalana i em va amenaçar que tindríem un conflicte».

Curiosament, l’home que ha fet tot el possible per impedir que la selecció catalana d’esports de muntanya pugui disputar competicions internacionals, Joan Garrigós, passava per ser un catalanista de soca-rel, fins al punt de ser el guia de muntanya de Jordi Pujol en les ascensions que aquest últim ha fet a l’Aneto i a la Pica d’Estats.

Joan Garrigós ha estat reelegit com a president de la FEDME el 30 de juny passat, precisament el dia que van començar els Sky Games, un càrrec en el qual es manté des del 1992. Fa dos anys, arran de la refundació de la Federació Internacional de Curses de Muntanya (ISF), en una mateixa sessió es va acceptar la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) i se’n va excloure com a membre de ple dret la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), en una maniobra «inspirada» per Joan Garrigós, tal com van publicar el diari Avui en una crònica del 14 de juny de 2010. 

Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: