ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
05-07-2012
El Govern de CiU esbronca la premsa que fa preguntes que no són del seu gust
-
El Secretari de Comunicació de la Generalitat va recriminar a una reportera de 'Catalunyapress.cat' que “fas malament la seva feina” i que el seu to “no és el professional”
La relació de Convergència i Unió (CiU) amb la premsa menys afí a les seves idees ha passat del pujolià “Ara això no toca” al “Fas malament la teva feina”. Literalment, això va ser el que li va dir el Secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí Blanch [a la imatge], a Purificació González, una periodista de Catalunyapress.cat, tal com ho explica ella mateixa. Ho va fer just després de la roda de premsa del Govern de dimecres, on la periodista havia preguntat sobre com les retallades afectarien la població i si el govern tenia pensat aplicar a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) la mateixa política de fusions que estan fent amb COMRàdio i la XAL. L'empresa editora del portal digital ha traslladat l'incident al Col·legi de Periodistes de Catalunya. 

El portaveu Francesc Homs va respondre, sense mullar-se i veladament, a la periodista i quan la roda de prems va haver acabat i es formaven els habituals cercles entre els periodistes i polítics, Martí va atansar-se a González i li va deixar anar que “tu fas malament la teva feina”. Davant la sorpresa de la redactora, que no coneixia personalment a Martí, i la resta de companys de mitjans que van presenciar l’escena, el Secretari de Comunicació va prosseguir amb afirmacions com “tu no has preguntat sinó que has fet un míting” o “el to que empres no és professional”. L’actitud retadora de Martí, que va fer percebre a la periodista que pretenia espantar-la i humiliar-la, no la va arronsar i li va respondre que "vostè no és qui per fer una valoració del meu treball i vinc a les rodes de premsa a preguntar el que li interessa saber als nostres lectors".

No és la primera vegada que un afer així té lloc al Parlament. La setmana passada ja hi va haver una topada similar entre una periodista de Catalunyapress.cat i una subalterna de la secretaria de Comunicació, que va increpar a la reportera quan aquesta s’hi va apropar per fer-li una pregunta, també una vegada acabada la roda de premsa. La subalterna va deixar-li anar que "has de fer les preguntes més curtes" al que la periodista li va respondre que "si jo no li dic a vostè com ha de fer el seu treball vostè tampoc m'ho ha a dir a mi, he vingut a preguntar-li si li queda alguna carpeta amb els acords de Govern".
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: