ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
18-07-2012
Detenen a Sabadell cinc persones per participar a la vaga general del 29-M 
-
Entre els arrestats hi havia Pau Llonch, un dels cantants d'At Versaris. L'operació eleva a 113 les persones detingudes arran de l'aturada general del març. Han sortit en llibertat amb càrrecs hores més tard, després de declarar a la comissaria dels Mossos
Fotografia: Dani Morell
Han passat tres mesos i mig des de la vaga general del proppassat 29 de març, però l’espiral repressiva contra les persones que hi van participar continua. Aquest dimecres al matí, els Mossos d’Esquadra han detingut a Sabadell sis persones, entre les que hi ha Pau Llonch [a la imatge], un dels dos cantants del grup At Versaris i conegut pel seu activisme. A Llonch se l’acusa de participar en un piquet de treballadors en la passada vaga general i li imputen els delictes de coaccions, danys i desordres, com a la resta d'arrestats.

La reacció a la notícia no s’ha fet esperar i ja s’han convocat mobilitzacions de suport reclamant l’alliberament de Llonch, que també és membre del Moviment Popular de Sabadell (MPS) i de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de la seva ciutat. Una estona més tard s'ha conegut la detenció de tres persones més a la ciutat, militants de Sabadell Lluitant, l'MPS i la CNT. Les dues restants s'han personat a la comissaria. Una cinquantena de persones s'han concentrat a mig matí davant la comissaria dels Mossos de la Gran Via de Sabadell, en protesta per la ràtzia policial. Una de les sis persones detingudes inicialment ha sortit en llibertat sense càrrecs poc després, un cop els Mossos han reconegut que l'haurien confós amb una altra persona, fet que l'ha portat a afirmar que la policia catalana utilitza fitxers il·legals. Els cinc restants han sortit en llibertat amb càrrecs durant la tarda, després de declarar a la comissaria.  

L’MPS, que ha donat a conèixer la detenció de Llonch, ha denunciat que es viu, de nou, “la repressió contra les qui lluitem en defensa dels drets socials de totes”. “Un detingut més i en van més de cent, amb l’únic delicte de sortir al carrer el dia de la Vaga General per plantar cara a l’aniquilació de les conquestes aconseguides durant segles per part de la classe treballadora”, afegeix el text. La CUP de Sabadell havia emès un comunicat exigint l'alliberament dels detinguts, petició que també ha fet Propaganda pel Fet, la discogràfica d'At Versaris. 

Amb l'operació endegada pels Mossos aquest dimecres, ja són 113 les persones detingudes al Principat en l’onada repressiva que va desfermar la el 29-M. L’última onada es va portar a terme el propassat 15 de juny a Badalona, quan sis activistes, tres de la CUP i tres més de la CNT, van ser arrestat, quedant en llibertat hores després. Fins al moment, sis persones han passat per la presó arran de la seva participació a la vaga: els estudiants Javi, Isma i Dani, la sindicalista de la CGT Laura Gómez i els activistes de Sants Rubén M. i Andreu C.  
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: