ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
23-07-2012
Denuncien la situació “insostenible” dels Agents Rurals
-
El sindicat CCOO avisa que no es cobreixen les baixes, se’ls obliga a fer hores extraordinàries sense retribuir i se’ls envia als focs sense cascs ni roba ignífuga, pel que demanen un canvi en en la política de prevenció i alerten que els focs cremen per la incompetència dels polítics
L’Agrupació d’Agents Forestals de Catalunya de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) del sindicat CCOO de Catalunya ha denunciat dilluns la situació “insostenible” dels Agents Rurals de Catalunya. La federació assegura que el Departament d’Agricultura, de qui depenen els Agents Rurals, no cobreix les baixes per jubilació i mort i acomiada agents, i a més a més, quan n’incorpora ho fa amb agents de base, incomplint amb les premises derivades del foc d’Horta de Sant Joan. Tampoc reconeix la categoria professional d’Agent a 128 auxiliars que fan tasques corresponents a categories superiors i sovint se’ls envia als incendis sense casc ni roba ignífuga.

El departament també els obliga a fer hores extraordinàries sense retribuir, però alhora ha anul·lat unilateralement el sistema de guàrdies de 24 hores pactat el 2010. També denuncien que no se’ls ha lliurat la nova equipació, tot i tenir-la emmagatzemada des de fa mesos i que hi ha vehicles del cos aturats per avaries que no es reparen per una mala gestió.

Els Agents Rurals critiquen que el conseller Josep Maria Pelegrí, titular d’Agricultura, no fa cap tipus de cas a les seves demandes, que han presentat per escrit, i que no aplica la llei pròpia del cos desenvolupada a l’article 144.6 de l’Estatut d’Autonomia. Davant aquesta siuació límit, els Agents rurals demanen al Govern que “canvïi la seva mala política de prevenció, o que accepti i digui la veritat a la ciutadania”. Des del cos entenen que “tot i coneixent les previsions de risc, el mal polític ha pres mesures contràries al que demanavala situació excepcional i maltracta i menyprea un col·lectiu caracteritzat per una entrega total a la seva professió [...] amb milers d’actuacions anuals de prevenció d’incendis forestals.”

Des del sindicat avisen, en referència als incendis, que “no es tracta d’una situació metereològica excepcional, com el mal polític de torn justifica” i que “darrerament els boscos han cremat, cremen i cremaran més per la seva incompetència que per situacions metereològiques cícliques. I que certament, per previsibles, cada vegada resulten menys excepcionals.” 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: