ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
11-07-2012
Carles Manté surt esquitxat en diversos marros sanitaris que investigarà el Parlament 
-
La comissió començarà a treballar després de les vacances
De les dues comissions d’investigació que es posaran en marxa després de vacances al Parlament de Catalunya, una sobre l’esfondrament de les caixes d’estalvi i, l’altre, sobre els escàndols de la sanitat catalana, aquesta última promet més sorpreses i, també, més tensió política perquè es posaran al descobert les trames de directius que, durant anys, independentment del govern de torn, han estat cobrant sous elevadíssims, fins i tot més que els directius del sector bancari. Fonts del sector sanitari apunten que, a banda del dimissionari president de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, la comissió parlamentària d’investigació de la gestió sanitària catalana tindrà un altre protagonista, Carles Manté [a la imatge], el nom del qual apareix en els cassos innova, Sant Pau i Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

El Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Reus acaba d’admetre a tràmit una demanda contra Carles Manté i Josep Prat perquè aquest últim, en qualitat de director general d’Innova, el hòlding d’empres municipals de Reus, va autoritzar el pagament de factures suposadament irregulars per valor de més de 830.000 euros a Manté entre els anys 2007 i 2011. En aquest temps, una empresa propietat de Manté i de la seva esposa va rebre 13.000 euros mensuals de part d’Innova en concepte d’honoraris de «consultoria estratègica». El grup municipal Ara Reus, que compta amb dos regidors, ha presentat aquesta demanda pels presumptes delictes d’estafa, apropiació indeguda i malbaratament de fons públics. L’Ajuntament de la capital del Baix Camp ha portat el cas al Tribunal de Comptes i a la fiscalia.

Carles Manté també va dirigir Shirota Foods, empresa del grup Innova que ha provocat un forat financer de prop de 3 milions d’euros a l’Ajuntament de Reus.

El nom de Carles Manté també surt esquitxat en el cas Sant Pau, l’episodi més destacat del qual és el fet que un dels directius, Ricard Gutiérrez Martí, seguís cobrant un sou, d’entre 80.000 i 110.000 euros, del 2004 al 2011, quan ja no treballava en aquest centre assistencial. Segons informacions del diari El País, Carles Manté, en la seva condició de president del patronat de Sant Pau, va decidir mantenir la situació de Gutiérrez Martí tot i l’opinió en contra d’altres directius del centre, que consideraven que la seva situació era «insostenible».

En l’actualitat, Gutiérrez Martí figura com a vicepresident segon del patronat de la Fundació Puigvert. Precisament, la presidenta del patronat d’aquesta última entitat, Esperança Martí, i dos directius de la clínica acaben de ser absolts del presumpte delicte d’estafa al Servei Català de Salut (Catsalut), que s’hauria comès quan el presidia Carles Manté. Precisament, en el judici que es va fer el juny passat a l’Audiència de Barcelona, Manté va sortir en defensa dels directius de la Puigvert, dels quals va dir que no havien actuat amb intencionalitat defraudatòria en l’anomenat cas de les litotrícies. La fiscalia va criticar al Catsalut que no es personès en aquest procés, el qual, sorprenentment, va ser instat per dues descendents del fundador de la clínica Puigvert. En la sentència absolutòria, el tribunal recorda que el CatSalut no es va considerar enganyat.

Manté va dirigir el CatSalut del 2004 al 2006. El febrer passat, Manté va dimitir com a president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, per la qual va treballar Xavier Crespo, exalcalde de Lloret i actual diputat de CiU al Parlament. Segons una auditoria de la Sindicatura de Comptes que es va intentar amagar, Crespo i la seva esposa suposadament van rebre més de 200.000 euros dels hospitals de Blanes i Calella del 2003 al 2005. La comissió del Parlament haurà d’investigar molt.
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: