ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
18-06-2012
Una delegació del Consell d’Europa visita Barcelona per investigar la repressió dels Mossos 
-
L'aterratge per sorpresa a la capital catalana arriba després de la petició que va fer l'Observatori del Sistema Penal i Drets Humans de la UB, que va denunciar la persecució de la dissidència contra les retallades 
Menys de dues setmanes després que l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH) de la Universitat de Barcelona presentés un informe en què denunciava un “alarmant” increment de la repressió contra aquelles persones que, simplement, protesten contra l’allau de retallades i instaven al Consell d’Europa a investigar-ho, una delegació de l’esmentat organisme ha arribat per sorpresa a la capital catalana. Segons un comunicat emès per l’OSPDH, durant la visita es “realitzaran una sèrie de reunions, comprovacions i visites a establiments de privació de llibertat”.

La delegació del Consell d’Europa s’ha reunit amb representants de l’Observatori, que ha aportat més informació i dades amb relació a l’informe Criminalització de la dissidència, expansió del sistema penal i situacions d’abús policial com a respostes davant la crisi econòmica a Catalunya. En concret, l’OSPDH ha detallat més informació sobre les denúncies per maltractaments dels Mossos; la situació del centre d’internament d’estrangers (CIE) de la Zona Franca; i sobre l’estat de sis presons del Principat.

En l’esmentat informe, se citen exemples de l’increment de la repressió que, a criteri de l’OSPDH, viu el Principat des de fa 18 mesos. Entre d’altres, s’enumera l’anunci de canvis legislatius dirigits a facilitar la persecució de la protesta social, el degoteig de detencions i empresonament de persones sense antecedents penals i la posada en funcionament d’una web per ajudar persones que, suposadament, van participar en els aldarulls de la vaga general del 29 de març. Durant la presentació del document també es va parlar del pas d’un “Estat social” a un “Estat penal”. El Consell d’Europa, organisme dedicat a la defensa dels drets humans, no té competències sancionadores i, en tot cas, si ho considera oportú pot fer recomanacions a les administracions sobre què han de fer per evitar els abusos un cop culmini la investigació.  
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: