ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
21-06-2012
Quines conseqüències han tingut les demandes del Barça i de l’Espanyol contra la COPE? 
La destitució del director del programa El partido de las doce, Juan Antonio Alcalá, autor de les informacions que van motivar les querelles del Barça i de l’Espanyol contra la COPE per les acusacions que el periodista va fer contra els dos clubs. La cadena radiofònica dels bisbes ha anunciat els canvis a la seva graella per a després de l’estiu i entre aquests destaca el relleu d’Alcalá pel tàndem Paco González – Manolo Lama – Joseba Larrañaga. La COPE assegura que el motiu d’aquesta decisió és només per “potenciar la programació amb els millors” però a ningú li ha de sorprendre la indignació que els directius de la cadena tenen amb el periodista que els hi ha provocat un maldecap considerable per la frivolitat amb què ha encarat les polèmiques informacions.

Alcalá va assegurar el març del 2011 que el Reial Madrid tenia dades que revelaven que el Barça i el València es dopaven, informació que va fer que el Barça presentés una demanda contra la COPE reclamant-li una indemnització de 6,1 milions d’euros que, finalment, va quedar en 200.000. Més d’un any després, en el mateix programa, Alcalá va afirmar que la derrota de l’Espanyol al seu camp de Cornellà amb l’Sporting de Gijón per 0 a 3 estava pactada, segons li havia revelat una font de la Lliga Professional de Futbol (LFP). En cap dels dos casos va presentar proves i només va esmentar fonts del Reial Madrid i de l’LFP que posteriorment no van confirmar les notícies. Ara Alcalá ha estat apartat –seguirà com a redactor de base a la secció d’Esports– i tot i que les xifres d’audiència de la COPE no són les que esperava quan la cadena va fitxar la majoria de l’equip d’esports de la SER, ha preferit seguir apostant pels noms més mediàtics d’aquesta troupe, encapçalada per Paco González.
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: