ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
15-06-2012
Prou Retallades presentarà al Parlament una iniciativa popular de consulta sobre les tisorades
-
Juntament amb CCOO i UGT, la presentaran dilluns 18 i pretenen recollir 220.000 signatures per tirar endavant la consulta. Els sindicats han programat mobilitzacions a tot l’Estat el dia 20 contra la reforma laboral i les retallades socials
La Plataforma Prou Retallades, Comissions Obreres (CCOO) i Unió general de Treballadors (UGT) presentaran dilluns 18 de juny a les dotze del matí una iniciativa popular a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, perquè es convoqui una consulta ciutadana sobre les prioritats del Govern pel que fa a les retallades. La Plataforma pretén recollir 220.000 signatures, un 3% del cens, necessàries per llei per realitzar la consulta. La pregunta que presentaran és “Creu que l’acció del Govern de Catalunya hauria de donar prioritat a les polítiques de salut, educació i serveis socials, per garantir aquests drets bàsics i complir amb l’Estatut?”.

A més amés, CCOO i UGT han convocat mobilitzacions a una seixantena de ciutats de l’Estat pel dimecres 20 de junt en contra la reforma laboral i les retallades socials, per exigir responsabilitats i un “veritable”control públic del sector finançer. Per altra banda, els dos sindicats han posat en marxa una web anomenada rescatlaboral on els treballadors poden informar i denunciar l’aplicació de la reforma laboral a les seves empreses. Adreçada sobretot a petites companyies que no tenen representació sindical, permetrà als treballadors defensar-se del que els sindicats consideren “un atac sense precedents contra els drets dels treballadors”, i de totes les aplicacions de la reforma laboral que les empreses realitzin de manera unilateral, i que afectin fonamentalment acomiadaments individuals i col·lectius, reducció salarial o inaplicació del conveni col·lectiu.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: