ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
04-06-2012
Les retallades en la conservació del medi accentuen la degradació del litoral 
-
Un informe de la Fundació Mar alerta de la manca de pressupost de les administracions per protegir el medi marí 
L’estat dels litorals català i balear ha empitjorat els darrers mesos i, segons la Fundació Mar, això és conseqüència del migrat pressupost que les administracions dediquen a la conservació del medi que, a més a més, s’ha vist reduït com a conseqüència de la política de retallades. L’Informe Silmar, que elabora anualment l’esmentada fundació, subratlla que el 80% de les àrees marines protegides de la Mediterrània no tenen un pressupost específic per a la conservació. En el cas concret del Principat i de les Illes, del 2010 al 2011 s’ha notat un lleuger descens en la qualitat del fons marí a les 19 estacions de control que té la Fundació Mar, amb el Prat del Llobregat a la cua del rànquing –tot i que millora amb relació a l’informe precedent- com a conseqüència dels sediments que hi arriben a causa de les obres que es fan al port de Barcelona.

La contaminació, el canvi climàtic, l’existència d’espècies invasores, la sobreexplotació pesquera o el fondeig d’embarcacions recreatives són algunes de les amenaces per a la bona conservació del fons marí, segons exposa la Fundació Mar. Per intentar evitar que la degració continuï accentuant-se, reclamen més inversió en conservació del medi de les administracions. De fet, aquesta àrea suposa, en el millor dels casos, només el 2% del pressupost dels ajuntaments, tot i que únicament una part “molt petita” acaba servint per protegir el medi marí, clarament amenaçat a tota la Mediterrània.
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: