ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
11-06-2012
Les ONG forcen el PP a retirar la proposta de reglament pels CIE
-
L’executiu espanyol haurà de “replantejar-se tot el sistema de nou” davant del rebuig de les ONG a un reglament que deixava els interns sota control de la policia
Les principals ONG que atenen als immigrants tancats als Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) han rebutjat frontalment la proposta de nou reglament per aquests centres proposada pel Govern espanyol, de manera que l’executiu s’ha vist obligat a retirar-la i a “replantejar-se tot el sistema de nou”. Les queixes de les ONG sorgeixen arrel de que l’esborrany del reglament, al que ha tingut accés Efe, recollia que els centres estarien “incardinats” al ministeri de l’Interior i els interns dependrien, en totes les seves facetes, de la Policia Nacional, així com també hi estarien subordinades les ONG que hi treballen.

Per les ONG l’esborrany és intolerable ja que entenen que els interns als CIE han de disposar d’una “faceta assistencial” que ha d’estar en mans de les ONG, sense perdre la faceta de la seguretat interna, que ha de dependre de la policia, així com la tramitació d’expedients d’expulsió. Segons Mamen Castellano, presidenta de la Federación Andalucía Acoge, una de les ONG implicades, les dues parts tenien “plantejaments irreconciliables” ja que la proposta del Govern donava “massa paper a la policia i deixa massa assumptes a l’arbitratge del director del centre, que també és de la policia”. Castellano afegeix que “sembla lògic que les tasques de vigilància i seguretat recaiguin en funcionaris de la Policia Nacional, però les condicions de vida de les persones internades i la garantia dels seus drets excedeixen de molt l’àmbit policial”.

A més a més, les ONG denuncien que els CIE, ara mateix, són una presó gran però pitjor, perquè no tenen totes les instal·lacions que per llei han de tenir els presidis, com poden ser tallers o infermeria. I l’esborrany, segons les orgenitzacions, no corregeix aquesta situació. El Govern espanyol, com que ha de tornar a fer la proposta de reglament, no tindrà llest el nou projecte de reglament fins després de l’estiu.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: