ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
14-06-2012
La política lingüística de Bauzá arriba a Europa 
-
Representants de diverses entitats de les Illes exposen les mesures contra la llengua del Govern autonòmic al Parlament Europeu. El PP suspèn Antoni Pastor, diputat i batlle de Manacor, per trencar la disciplina de vot per defensar el català 
L’ofensiva del Govern de les Illes Balears ha arribat al Parlament Europeu. L’Assemblea de Mestres i Professors en Català de les Illes, el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament de les Illes – Intersindical (STEI-I) i l’associació Drets Humans de Mallorca s’han reunit amb els membres de l’intergrup de Minories de l’Eurocambraper transmetre les accions que està portant a terme l’executiu autonòmic en eixos fonamentals per a la normaltizació lingüística, com són l’administració, els mitjans de comunicació i l’ensenyament.

Entre d’altres coses, els han transmès l’eliminació del requisit de conèixer el català per ser funconari, la intenció de segregar els alumnes en funció de la llengua, la desaparició de Ràdio Televisió de Mallorca, les barreres que es posen a la recepció de TVC,...Els representants de les entitats de les Illes han volgut deixar clar que l’ofensiva lingüística de Bauzá vulnera la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries i han demanat als parlamentaris que treballin per garantir la igualtat de drets de les comunitats lingüístiques d’Europa.

Pastor, sancionat
D’altra banda, el diputat autonòmic del PP i batlle de Manacor, Antoni Pastor [a la imatge], ha estat sancionat per la formació conservadora després de trencar la disciplina de vot i donar suport a l’esmena a la totalitat del PSM en la votació de la nova llei de la funció pública que, entre d’altres coses, considera el català un mèrit i no un requisit per accedir a una plaça de l’Administració. De moment, la direcció del partit l’ha suspès cautelarment de tots els càrrecs públics, de manera que Pastor seguirà de moment com a diputat i batlle fora del partit. A més a més, la comissió de drets i garanties del PP ha demanat l’obertura d’un expedient disciplinari i la suspensió de militància de Pastor a la direcció espanyola del partit. El polític, de la seva banda, insisteix en què el cal és arribar a un acord perquè el català segueixi sent un requisit per treballar a la funció pública.
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: