ElTriangle.eu - Diari digital d'informaciˇ, anÓlisi i opiniˇ

ElTriangle.eu - Diari digital d'informaciˇ, anÓlisi i opiniˇ

CATAL└ CASTELL└
12-06-2012
La Generalitat seguirÓ subvencionant el grup Godˇ 
-
El secretari de Comunicaciˇ, Josep MartÝ, anuncia una nova convocat˛ria d’ajuts per als mitjans en catalÓ, tot i que fa poc l’havien deixat en suspens com a mesura d’austeritat 
DesprÚs d’anunciar fa uns dies que se suspenien les subvencions per a la premsa, rÓdio, televisiˇ i Internet, el secretari de Comunicaciˇ de la Generalitat, Josep MartÝ [a la imatge], ha aixecat aquesta morat˛ria i ha anunciat que, en les properes setmanes, com a molt tard al principi de juliol, es publicaran les basses per accedir a una nova convocat˛ria d’ajuts per a mitjans en llengua catalana. Aquesta convocat˛ria es farÓ p˙blica en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Des de la Secretaria de Comunicaciˇ de la Generalitat s’assenyala que el pressupost per la convocat˛ria del 2012 serÓ «lleugerament superior» al de l’any passat, tant pel que fa a les ajudes estructurals com a les de projectes.

Tal com va publicar el setmanari EL TRIANGLE (n˙mero 1066, de l’1 de juny), el grup Godˇ es va endur l’any passat el 40% de les ajudes que la Generalitat va concedir als mitjans en catalÓ. AixÝ, dels 3,64 milions d’euros concedits, prop d’1,45 milions, equivalents al 40% del total, van anar a diferents empreses del grup Godˇ. En el cas de les televisions, 8TV es va endur 273.000 euros, dels 667.000 concedits al sector, que equivalen al 34%.

Pel que fa a les rÓdios, RAC 105 va rebre 309.000 euros, del total de 493.700, que suposen el 63%. I respecte les publicacions de paper, l’ediciˇ en catalÓ de La Vanguardia va obtenir 715.700 euros, aixÝ com 100.000 euros pels suplements en catalÓ de Mundo Deportivo, que representen el 44% de l’1,86 milions d’euros concedit al sector. Finalment, en l’apartat d’edicions digitals, el grup Godˇ es va emportar 55.000 euros d’un total de 624.000 euros, el 9%, quan ni La Vanguardia ni Mundo Deportivo compten amb edicions en catalÓ.
Tot i que fa uns dies es va anunciar que se suspenien les subvencions a la premsa, com a mesura d’austeritat, el Govern de la Generalitat ha aixecat la morat˛ria i farÓ p˙blica una nova convocat˛ria d’ajuts. Quants diners s’emportarÓ aquesta vegada el grup Godˇ?
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris