ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
12-06-2012
La Generalitat seguirà subvencionant el grup Godó 
-
El secretari de Comunicació, Josep Martí, anuncia una nova convocatòria d’ajuts per als mitjans en català, tot i que fa poc l’havien deixat en suspens com a mesura d’austeritat 
Després d’anunciar fa uns dies que se suspenien les subvencions per a la premsa, ràdio, televisió i Internet, el secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí [a la imatge], ha aixecat aquesta moratòria i ha anunciat que, en les properes setmanes, com a molt tard al principi de juliol, es publicaran les basses per accedir a una nova convocatòria d’ajuts per a mitjans en llengua catalana. Aquesta convocatòria es farà pública en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Des de la Secretaria de Comunicació de la Generalitat s’assenyala que el pressupost per la convocatòria del 2012 serà «lleugerament superior» al de l’any passat, tant pel que fa a les ajudes estructurals com a les de projectes.

Tal com va publicar el setmanari EL TRIANGLE (número 1066, de l’1 de juny), el grup Godó es va endur l’any passat el 40% de les ajudes que la Generalitat va concedir als mitjans en català. Així, dels 3,64 milions d’euros concedits, prop d’1,45 milions, equivalents al 40% del total, van anar a diferents empreses del grup Godó. En el cas de les televisions, 8TV es va endur 273.000 euros, dels 667.000 concedits al sector, que equivalen al 34%.

Pel que fa a les ràdios, RAC 105 va rebre 309.000 euros, del total de 493.700, que suposen el 63%. I respecte les publicacions de paper, l’edició en català de La Vanguardia va obtenir 715.700 euros, així com 100.000 euros pels suplements en català de Mundo Deportivo, que representen el 44% de l’1,86 milions d’euros concedit al sector. Finalment, en l’apartat d’edicions digitals, el grup Godó es va emportar 55.000 euros d’un total de 624.000 euros, el 9%, quan ni La Vanguardia ni Mundo Deportivo compten amb edicions en català.
Tot i que fa uns dies es va anunciar que se suspenien les subvencions a la premsa, com a mesura d’austeritat, el Govern de la Generalitat ha aixecat la moratòria i farà pública una nova convocatòria d’ajuts. Quants diners s’emportarà aquesta vegada el grup Godó?
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: