ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
06-06-2012
La Fiscalia Anticorrupció investiga la creació de Bankia per aclarir si va ser delictiva 
-
El fiscal general de l'Estat reconeix que hi ha una "demanda social perquè les entitats bancàries siguin investigades" 
Nou cop a Bankia, l’entitat financera que ha costat a les arques públiques un mínim de 23.000 milions d’euros després de ser rescatada. La Fiscalia Anticorrupció ha obert diligències amb l’objectiu d’encetar una investigació per aclarir si es van cometre delictes en el procés de constitució de Bankia, el nom comercial del Banc Financer i d’Estalvis (BFA, en castellà). La notícia l’ha explicat el fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, en una entrevista a l’agència Efe.

“Existeix una demanda social perquè les entitats bancàries siguin investigades”, ha reconegut Torres-Dulce, per afegir que en aquest cas concret la investigació seria necessària encara que no existís la demanda social. La sortida a borsa de l’entitat i la nacionalització de Bankia, que va suposar la defenestració de Rodrigo Rato com a president, són altres aspectes que vol investigar Anticorrupció.

Bankia va néixer de la fusió de Caja Madrid i Bancaja, a la que també s’hi van sumar les caixes de Canàries, la Rioja, Àvila i Segovia, a banda de la mataronina Caixa Laietana.  
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: