ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
30-06-2012
La 'corpo' planteja aplegar les redaccions de TV3 i Catalunya Ràdio
-
El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha encarregat –per un import de 180.000 euros– la realització d’un estudi que avali la integració de les redaccions de TV3 i de Catalunya Ràdio
El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha encarregat l’elaboració d’un estudi sobre la conveniència d’unificar les redaccions de TV3 i de Catalunya Ràdio. L’objectiu principal és que aquest dictamen contradigui el que es va fer fa alguns mesos per encàrrec de l’anterior Consell de Govern i que desaconsellava aquesta mesura. Com en aquella ocasió, ara es tracta que qui faci aquest encàrrec també arribi a la conclusió que l’adjudicatari persegueix, és a dir, destacar els avantatges d’aquesta alternativa. Si el primer estudi va costar 100.000 euros, ara ha estat adjudicat per 180.000.

La possibilitat de la unificació de les dues redaccions ja va començar a albirar-se al Parlament en l’çultima sessió de la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El diputat del PP Santi Rodríguez va preguntar al president del Consell de Govern de l’ens, Brauli Duart, «com estava la qüestió de la integració de les redaccions de TV3 i de Catalunya Ràdio». Semblava una interpel·lació innocent, però no ho era. Cal recordar que el PP, a la Diputació de Barcelona, és responsable de l’àrea de mitjans de comunicació i que ja hi ha plantejat la integració de les redaccions de COM-Ràdio i de la Xarxa de Televisions Locals. Això, si es fes, podria comportar l’acomiadament del 25% de la plantilla sumada d’aquests dos mitjans.

Duart va respondre que «aquesta és una proposta que no s’ha estudiat però que es podria preveure en el marc de l’acord sobre el contracte programa». Duart va dir-ho minuts després que els representants dels treballadors de TV3 i de Catalunya Ràdio li entreguessin la seva proposta de contracte programa, on no hi havia cap referència a aquesta possibilitat. Aquesta afirmació del president del Consell de Govern ha generat un considerable estat d’alarma a les diferents empreses de la CCMA. Sobretot perquè, amb posterioritat a la sessió parlamentària, un alt directiu de la CCMA va confirmar-ho verbalment en cercles interns.

*Aquesta informació la trobaràs complerta al setmanari EL TRIANGLE que està als quioscos.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: