ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
15-06-2012
L’arrest de sis badalonins eleva a més de 100 els detinguts del 29-M 
-
Els detinguts són tres militants de la CNT i tres membres de la CUP que haurien participat al piquet que es va desenvolupar a la ciutat durant el matí de la vaga general. Tots han quedat en llibertat amb càrrecs hores després
Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut aquest divendres sis vaguistes del 29-M a Badalona. L’operació suposa que el nombre total de persones arrestades per la seva presumpta participació a les accions de la vaga general ja supera al centenar, a les quals cal afegir-hi més d’una cinquantena que únicament han estat imputades. Els detinguts d’aquest divendres són de Badalona i haurien participat en el piquet que es va desenvolupar a la ciutat durant el matí del 29 de març [imatge de la manifestació convocada per la CGT i la CNT a Barcelona per la vaga general]. Tres són membres del sindicat CNT, mentre que la resta són integrants de la CUP. Els dos darrers detinguts han estat arrestats davant les portes de la comissaria dels Mossos, on s'havien concentrat per demanar l'alliberament dels altres. A tots se’ls acusa de desordres públics, danys i amenaces. A les 20 hores, però, tots havien quedat en llibertat amb càrrecs. 

La major part de les detencions vinculades al 29-M es van produir el mateix dia de la vaga general. Posteriorment, però, hi ha hagut un seguit d’operacions policials que han portat fins a sis persones a la presó. Els tres primers a ingressar a un centre penitenciari de manera preventiva van ser Javi, Isma i Dani, tres alumnes de la Universitat de Barcelona (UB), dos dels quals militen a l’Associació d’Estudiants Progressistes. A final d’abril va ser arrestada Laura Gómez, secretària d’organització de la CGT de Barcelona, que va passar-se 23 dies entre reixes. La darrera gran operació policial es va portar a terme els dies 29 i 30 de maig i va acabar amb 10 detinguts, dos dels quals van ingressar en presó preventiva. El dilluns va quedar en llibertat Rubén M., activista del barri de Sants de Barcelona, i ara mateix només segueix empresonat Andreu Curto, un tortosí establert al mateix barri i militant de l’esquerra independentisa.

Precisament aquest cap de setmana s’han convocat mobilitzacions per reclamar-ne l’alliberament i després de l’enèsima actuació policial contra els vaguistes del 29-M segurament les protestes guanyin en concurréncia. De moment, aquest divendres s’han concentrat diverses persones a les portes de la comissaria dels Mossos de Badalona per demanar la sortida al carrer dels darrers arrestats.
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: