ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
19-06-2012
Els veïns de València es mobilitzen contra el circui urbà de Fórmula 1
-
Han programat diverses activitats contra la cursa perquè consideren que no s’han de gastar 20 milions d’euros per dur-la a terme mentre es retalla en sanitat i educació. També han enviat una carta oberta a Fernando Alonso
Els veïns de València afectats per les celebracions del Gran Premi d’Europa que se té lloc al circuit urbà de la capital del Túria [a la imatge] s’han constituït en una plataforma anomenada Circuit Urbà, no. Jo tampoc t’espere per rebutjar la la realització l’event. Els veïns denúncien molèsties com soroll continuat o males olors, “prohibides per les ordenançes de qualsevol ciutat normal”, segons membres de la plataforma, a banda dels talls de carrers, el desviament de la circulació i el transport públic o la prohibició d’accedir a determinats espais públics. El circuit urbà de València es munta i desmunta cada vegada que hi ha cursa –una a l’any per la Fórmula 1- i implica utilitzar i tallar carrers, voreres i determinats espais de la zona del port i voltants.

A més a més, des de Circuit Urbà, no denuncien que es gasti més de 20 milions d’euros anuals pel cap baix per celebrar la cursa. Aquest xifra és la que la ciutat paga anualment com a cànon a Bernie Ecclestone, propietari del circ de la Fórmula 1, per celebrar una cursa a València. A banda d’això s’hi ha de sumar el muntatge i desmuntatge de tanques i pianos, a banda de la contractació de membres de seguretat i auxiliars de pista. I critiquen que es pagui aquesta xifra obscena mentre es retalla en sanitat i educació fins al punt que algunes escoles no arriben ni a pagar la calefacció. De fet, també qüestionen els quasi 200 milions que van costar les obres per adequar la zona portuària i que es pogués convertir en un traçat de velocitat, mentre que a trenta quilòmetres hi ha el circuit de Xest, que, amb unes lleugeres reformes de poc més de 20 milions, es podria haver adeqüat sense problemes per a la Fórmula 1.

La plataforma ha programat diversos actes que ja van començar el dissabte dia 16 i s'allargaran tot el cap de setmana de les curses fins el dia 24 de juny i també ha enviat una carta oberta al pilot asturià Fenando Alonso per sensibilitzar-lo de la seva problemàtica, instant-lo a que “es tregui el casc” per conèixer “les humiliacions, les molèsties i privacions” que suporten arrel dels talls de carrers i transports i pel so i les olors que emeten els monoplaçes. A més més, els bombers de la capital del Túria han amenaçat amb no cobrir l’event de la Fórmula 1 degut a les retallades que estan malmetent les seves condicions laborals.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: