ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
04-06-2012
El PP extén l’amnistia fiscal al diner negre en metàl·lic
-
Qualsevol quantitat de diner negre en metàl·lic que es vulgui regularitzar tan sols pagarà un recàrrec del 10%, molt inferior al que correspondria si paguessin els impostos corresponents al capital estafat
El Govern de Mariano Rajoy ha ampliat l’amnistia fiscal, que ha entrat en vigor dilluns, al diner negre en metèl·lic, que rebrà el mateix tracte que els capitals evadits a paradisos fiscals. Segons publica el Boletín Oficial del Estado (BOE), no només les rendes no declarades podran acollir-se a l’amnistia fiscal, sinó que també ho podran fer les persones que tinguin diner en metàl·lic no declarat amb anterioritat al 31 de desembre de 2010. Els qui es vulguin acollir a aquest nou règim tan sols hauran de posar els diners en un compte i presentar una declaración tributària especial dissenyada per a tal fi. I se’ls imposarà tan sols un 10% de recàrrec sobre el total, una quantitat molt inferior al 16%, al 22% o fins al 42% que poden tributar determinades operacions, comptes i propietats.

Fa un parell d'anys, la secretaria general del Partit Popular (PP), Maria Dolores De Cospedal, va rebutjar amb rotunditat una mesura com l’amnistia fiscal, però les pressions internacionals i dels grups afins al PP han fet prendre aquesta mesura a l’executiu. Enlloc de perseguir les persones i entitats que cometen frau fiscal, que els tècnics d’hisenda cifren en més de 80.000 milions d’euros, el Govern els premia permetent-los regularitzar els diners estafats amb una càrrega impositiva de tan sols el 10%, una quantitat molt inferior al que correspondria si paguessin els impostos corresponents al capital estafat.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: