ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
28-06-2012
El jutge del ‘cas Fabra’ denuncia pressions de l’Audiència de Castelló
-
El magistrat Jacobo Pin ha demanat empara al CGPJ perquè considera que l’Audiència de Castelló està “pertorbant la seva independència” per tal que arxivi el delicte de pressumpte suborn contra Carlos Fabra
El titular del jutjat número 1 de Nules, a la Plana Baixa, Jacobo Pin, que instrueix el cas Fabra, que està jutjant els pressumptes delictes de suborn, tràfic d’influències i malversació per part de Carlos Fabra [a la imatge], expresident de la Diputació de Castelló i actual president del PP a la demarcació, ha demanat empara al Consell General del Poder Judicial (CGPJ). El motiu és que Pin considera que l’Audiència de Castelló, presidida per Carlos Domínguez, amic de Fabra, l’està pressionant per tal que arxivi la imputació pel pressumpte delicte de suborn contra l'expresident. En paraules del magistrat, vol que l’Audiència, “deixi de pertorbar” la seva “independència”.

Pin diu que la qüestió no és tan sols “jurisdiccional”, és a dir, que el fet que un òrgan judicial superior estigui “intentant imposar indirectament l’arxiu del pressumpte delicte de suborn” no és normal i això pertorba la seva independència. El jutge Pin, que porta tres anys instruïnt aquest cas, que dura ja vuit anys i pel que han passat nou magistrats, també ha revelat les mesures que va prendre l’Audiència de Castelló per declarar nul l’acte d’obertura de judici oral que situava a Carlos Fabra molt a prop del banc dels acusats.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: