ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
04-06-2012
El 15-M es querellarà contra Rodrigo Rato
-
La campanya #15MpaRato ha obtingut suport d’accionistes i extreballadors de Bankia per personar-se i declarar contra el seu expresident. S’ha començat una recollida de fons per recaptar els 15.000 euros que es necessiten per iniciar la querella
El moviment del 15-M va iniciar no fa ni quinze dies la campanya #15MpaRato amb la qual volia iniciar una col·laboració i investigació ciutadana per denunciar i portar als tribunals els responsables de la crisi. I el primer escollit, però no l’últim, va ser Rodrigo Rato [a la imatge], expresident de Bankia, intervinguda amb més de 23.000 milions d’euros de l’erari públic. La campanya vol oposar-se als rescats dels bancs i, seguint el model islandès, portar davant la llei els culpables de l’estafa que els ciutadans estem vivint.

Dilluns s'ha anunciat el segon pas de l’operació, batejat amb el hashtag #QuerellapaRato, i que consisteix en engegar la querella contra Rodrigo Rato, ja que la plataforma ha aconseguit diverses informacions suficients per iniciar-la, i l’equip jurídic acabarà de redactar el text aquesta mateixa setmana. A més a més, desenes d’accionistes de Bankia s’han ofert a la campanya per personar-se en la querella i diversos extreballadors de l’entitat financera estan disposats a declarar. La reacció i aportació ciutadana de dades ha estat massiva, tant que han abreujat moltíssim un procés que al principi es preveia que duraria cinc anys fins l’empresonament de Rato.

L’únic problema que té la plataforma a partir d’ara és que per iniciar la demanda es necesiten un mínim de 15.000 euros i fins a 80.000 per tirar-la endavant amb certes garanties. Per això han iniciat una campanya de microfinançament per recollir els diners que permertin portar Rato davant els tribunals de justícia.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: