ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
26-06-2012
Condemnat a tres anys de presó l’exconseller balear de Turisme
-
Francesc Buils ha estat sentenciat a tres anys de presó i inhabilitació de set anys per treballar a l'Administració pels delictes de prevaricació i malversació de fons públics en una peça del cas Voltor
L’Audiència de Balears ha condemnat a tres anys de presó per delictes de prevaricació i malversació de fons públics a l'ex-conseller balear de Turisme, Francesc Buils [a la imatge]. En una peça separada del cas Voltor, que investiga presumptes irregularitats en l'Institut d'Estratègia Turística de les Illes (Inestur) durant la passada legislatura, el magistrat ha trobat culpable a Buils i, a banda de la pena de presó, li ha imposat el pagament d'una multa durant quatre mesos, la suspensió per exercir un treball públic durant tres anys, i altres set anys d'inhabilitació absoluta per a feina o càrrec a l'Administració.

Buils, que va ser nomenat conseller de Turime el 2007 i va dimitir l’any següent, va ordenar el pagament de 15.000 euros públics de l’Inestur a Antoni Arbona, condemnat a un any de presó pel mateix cas, per agraïr-li la celebració de dos actes d’Unió Mallorquina a un hotel de quatre estrelles de la seva propietat. El concepte pel qual es va fer el pagament de les factures era un assessorament en turisme de senderisme a la serra de Tramuntana, tasca que mai es va dur a terme.

En la mateixa peça, l’excap de departament de l’Inestur, Antoni Rebassa, ha estat condemnat a quatre anys i mig de presó, la inhabilitació absoluta per vuit anys i la inhabilitació especial per a feina o càrrecs públics per vuit anys i sis mesos. I l'exgerent de l'Inestur, Antoni Oliver, ha estat sentenciat a un any i mig de presó que pot ser eludit mitjançant el pagament d'una multa.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: