ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
07-06-2012
Allau de protestes a l’empresa Celsa contra els centenars d’acomiadaments  
-
La multinacional catalana, que fabrica acer, ha plantejat rebaixes salarials de més del 20% a la plantilla, a banda de voler fer fora 200 dels treballadors de la planta de Castellbisbal i amenaçar amb el tancament de la fàbrica de Vitòria. Un empleat fa una ruta a peu des del País Basc per denunciar-ho i reunir-se amb la cúpula del grup 
Rebaixes salarials, acomiadaments massius, tancaments de plantes,...La crisi és evident al Grup Celsa, una multinacional catalana de l’acer amb plantes escampades a diversos països. Els treballadors, les principals víctimes d’aquest seguit de mesures, han decidit mobilitzar-se de diverses maneres per mostrar el seu rebuig. Així, aquest dijous al matí, al voltant de les 8.00 hores, una seixantena d’empleats de la fàbrica que el grup té a Castellbisbal (Vallès Occidental) han tallat durant mitja hora l’autovia A-2 a l’altura de Sant Andreu de la Barca i han arribat a cremar pneumàtics al mig de la via. L’empresa, amb l’argument d’un suposat pla de viabilitat, els ha plantejat rebaixar-los el salari en un 20%, a banda d’acomiadar 200 dels més de 800 treballadors que té la planta de Castellbisbal, proposta que ha provocat la mobilització.

Aquesta planta, però, no és l’única del grup que viu un conflicte laboral. Fa algunes setmanes, la direcció de Celsa va comunicar als treballadors de la fàbrica de Vitòria, l’antiga Laminaciones Arregui, que s’acollia a la reforma laboral per modificar-los el nombre màxim d’hores anuals, rebaixar-los un 30% el sou, acomiadar 90 persones i reduir la flexibilitat horària, de funcions i de llocs de treball que tenien. La plantilla en bloc va decidir no acceptar aquestes mesures i, com a reacció, la direcció ha anunciat que tanca la planta basca, on treballen 350 persones.

Per denunciar el conflicte que pateixen, un dels treballadors, Eduardo Iñiguez de Heredia, va sortir des de la porta de la factoria vitoriana el proppassat 21 de maig per iniciar una ruta a peu que, en principi, culminarà el 20 o 21 de juny a Barcelona, on vol reunir-se amb els màxims responsables del Grup Celsa. El treballadors, que divendres arriba al Principat per la Vall d’Aran, vol demostrar amb l’acció que els empleats no són culpables “del desordre econòmic, polític i empresarial actual”, a banda de subratllar que “ens podem adaptar a situacions difícils i extremes, com és el repte de realitzar la ruta transpirinenca [la que fa ell], que podem patir-les, superar-les amb èxit i treure-les endavant”.
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: