ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
28-06-2012
Acord entre els treballadors de Derbi i la direcció sobre el futur de la planta de Martorelles
-
Dijous han signat un principi d’acord que contempla dos camins, que la fàbrica sigui comprada per un inversor i segueixi oberta o que tanqui
Els treballadors de la fàbrica de motocicletes Derbi han ratificat dijous un principi d’acord amb la direcció de l’empresa sobre el futur de la planta de Martorelles, al Vallès Oriental [a la imatge], on hi treballen més de 150 persones. L'empresa italiana Piaggio, propietària de Derbi, pretenia endur-se a Itàlia la producció, malgrat que la fàbrica catalana és econòmicament viable, té un bon nivell de producció i compta amb uns costos de mà d'obra "més continguts" que els italians, en paraules dels treballadors. Els operaris catalans van començar una sèrie de vagues i manifestacions paral·lelament a l’inici de les negociacions amb la direcció, mediades pel departament d’Empresa i Ocupació, en veure que la primera opció era tancar la planta.

L’acord signat dijous contempla dos presupòsits i fixa les condicions que obtindran els treballadors en els dos casos. El primer escenari és aquell en que un inversor compri la fàbrica de Martorelles i presenti un pla industrial de continuïtat del centre i dels treballadors, de tots ells o d’una part. El segon supòsit que contempla l’acord és el tancament de la planta i les condicions de recolcació de part o la totalitat de la plantilla.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: