ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
13-06-2012
«Duran i Lleida hauria de justificar com ha tornat els crèdits» 
Josep C. Vergés  - Editor de 'La República Catalana' 
L'autor del llibre 'Tots els homes de Duran, la corrupció política a Catalunya', torna a la càrrega contra el líder d'Unió Democràtica i demana que se li faci una inspecció fiscal 
M. F. R.
Afirma que els ingressos declarats per Duran i Lleida no arriben a cobrir les seves despeses hipotecàries. D’on treuria, aleshores, els diners?
La pregunta li hauries de fer a ell, però ell mateix declara tenir tres propietats i tres crèdits, un d’ells segons diu ell mateix és de 150 milions d’euros. Sent generosos, i suposant que s’ha equivocat, són 150.000 euros, que hauria tornat a una velocitat sorprenent. Com a diputat i secretari general de CiU cobra un màxim de 10.000 euros al mes i té unes despeses només de tornar la hipoteca de 15.000.

Pel que diu, els números no surten...
I a sobre a Madrid viu en una suite de luxe de l’Hotel Palace que cobra 800 euros al dia. D’on treu aquests diners? Ja que tenim tants inspectors d’Hisenda a Barcelona, crec que valdria la pena que li fessin una inspecció al senyor Duran i justifiqués com ha tornat els crèdits.

Duran ha assegurat en alguna ocasió que CiU fa de lobbi català a Madrid. Això podria explicar moltes coses.
El que estic segur és que la suite que té al Palace, just davant del Congrés, no és per rebre diputats, sinó un altre tipus de gent. No crec que sigui tampoc per aventures amoroses, perquè és un home casat i suposo que deu ser molt fidel.

Al 2010 el van condemnar amb 4.000 euros per uns comentaris que va fer sobre el líder d’UDC. Creu que és una figura intocable?
Ell volia que prohibissin el meu llibre. Tots els homes de Duran, la corrupció política a Catalunya, però el Tribunal Suprem no en va tocar ni una coma. Només em van condemnar perquè el periodista em va preguntar si Duran m’havia ofert 400 milions [de pessetes] perquè callés i vaig demanar-li irònicament si venien del seu compte d’Andorra. I diuen que això no es pot dir. Però no estaria malament que demanessin si des de fa 10 anys té algun compte corrent a Andorra. De fet, des de fa uns anys hi ha un judici pendent amb un amic seu andorrà, que és el que feia els moviments amb els diners desapareguts dels aturats catalans [fa referència al cas Treball]. Potser seria interessant que això es destapés.

Quins interessos creu que Duran defensa a Madrid?
Aquest any no sé si ha tingut temps a fer gaire de lobbista, perquè s’ha dedicat a què perdonessin els únics tres condemnats per la corrupció d’Unió Democràtica. I em sembla que ha dedicat moltes hores a aquesta feina amb el Rajoy i companyia. Potser ara farà més de lobbista, però no entenc perquè ho ha de fer. No ha de representar tots els catalans i fer les coses obertament? A canvi de què les fa?

Això ens retorna al tema dels ingressos...
El 2010, en plena crisi, es va comprar una torre a la Costa Brava i no sé quanta gent coneixem que se’n va comprar una el 2010. I amb un crèdit hipotecari de 600.000 euros.

Sense el seu paper a Madrid, no podria actuar d’aquesta manera?
Quan va ser a Barcelona van gestar-se els diversos escàndols de corrupció en les conselleries que controlava Unió. No sé si és millor que estigui fora d’aquí. La UE va donar milions per la formació dels aturats catalans, però molts van desaparèixer i no s’han tornat.

Parlem d’una persona que porta tres dècades al capdavant d’un partit. Això facilita certes pràctiques irregulars?
Aquí tenim un sistema de partits que realment fa vergonya. És l’antítesi d’unes eleccions obertes. Convergència tampoc s’ha reformat. Són partits immobilistes i al final és molt difícil que les coses millorin amb aquesta gent. En comptes de demanar sacrificis a la gent, que se sacrifiquin ells. Per què hem de tenir tantes conselleries? Suïssa que és del nostre tamany només en té set. No necessitem tants cotxes oficials ni sous immensos dels polítics. S’ha de fer una inspecció d’hisenda al Duran i Lleida.
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: