ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
10-05-2012
Una trentena de delegats sindicals protesten davant la seu d’Endesa
-
Exigeixen a l’elèctrica que faci les inversions necessàries per a la renovació, millora i manteniment de la xarxa per tal de garantir la qualitat del servei
Una trentena de delegats i delegades sindicals d’empreses contractistes del sector elèctric, convocats per la Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya i la Federació Nacional d’Indústria MCA-UGT de Catalunya, s’han concentrat avui davant la seu principal d’Endesa a Barcelona per exigir a l’empresa elèctrica que dugui a terme les inversions necessàries per garantir la qualitat del servei. Els delegats han exigit a l’empresa, que té com a membre del consell d’administració a Miquel Roca i Junyent i com a conseller assessor a Catalunya a David Madí, que faci “més inversions” i dóni “més estabilitat en l’ocupació i més seguretat”. Pel que fa a les inversions, han exigit que s’aposti per la renovació, millora i manteniment de la xarxa.

Per altra banda han rebutjat que les empreses contractistes, obsessionades amb abaratir costos, redueixin i precaritzin les condicions laborals dels treballadors. Els sindicats denuncien que “alhora que retallen plantilles, es fan jornades excessivament llargues i hores extraordinàries”, el que, a banda de ser un contrasentit, “posa en risc la seguretat dels treballadors i treballadores, que allarguen la jornada més del que haurien i això provoca un increment de la sinistralitat en el sector, ja que no sempre compten amb les mesures preventives i de seguretat adequades”.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: