ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
18-05-2012
Una imputada en el cas Nóos multa els participants de la Primavera Valenciana
-
La secretària general de la Delegació del Govern, Isabel Villalonga, imputada en el cas, signa les obertures d’expedients. EUPV n’exigeix el sobreseïment
La Delegació del Govern al País Valencià ha començat a enviar multes als participants de la Primavera Valenciana, la protesta estudiantil que es va iniciar davant l’IES Lluís Vives, i que van anar a protestar davant la comissaria de Zapadores. Els estudiants van desplaçar-se allí, en el que la Delegació considera “una concentració no comunicada davant les dependències policials”, per protestar per la detenció d’un company seu. Els estudiants s’enfronten a penes d’entre 300 i 6.000 euros ja que segons Isabel Villalonga, secretària general de la Delegació del Govern, “els fets poden ser constitutius d’una infracció greu” ja que considera que els agents van requerir-los repetidament que es dissolguéssin i s’h i van negar, “dirigint insults contra ells, ocasionant desordres públics i provocant talls de trànsit a la via pública”.

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha denunciat que la persona que signa els expedients, Isabel Villalonga, imputada en el cas Nóos, hauria d’estar “cessada”, en paraules de Ricardo Sixto, diputat de la formació, i ha exigit el sobresseïment dels expedients sancionadors. Sixto també ha reclamat explicacions al Govern Valencià per la “pluja de denúncies”, que per ell “no són més que la clara evidència de la persecució policial que van sofrir, quan no es va produir ni un sol desperfecte ni a béns ni a persones”. Sixto també ha explicat que les multes “no estan justificades” perquè es basen en el fet que la policia els va dir de dissoldre’s, però que no ho van poder fer perquè els agents els havien encapsulat i no els deixaven partir si no s’identificaven, “pel que era impossibles que es poguéssin dissoldre”.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: