ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
24-05-2012
Acusen TV3 de censurar el discurs de la portaveu de les PAH a la cerimònia de Català de l'Any
-
La televisió pública catalana no va emetre el discurs d’Ada Colau, que parlava dels afectats pels desnonaments, l’estafa de que som víctimes o les cassolades davant la seu de La Caixa. La televisió pública assegura que, per norma, només emet el discurs del guardonat com a Català de l'Any en aquesta gala
TV3, la televisió pública de Catalunya, no va emetre el discurs que Ada Colau [a la imatge], portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va fer a la cerimònia del premi Català de l’Any, i emesa en directe per TV3, en rebre el premi Mercè Conesa per la millor iniciativa solidària. Segons la PAH, TV3 va censurar unes paraules molt crítiques amb la crisis, que Colau va qualificar “d’estafa organitzada i planificada”, les responsables polítics i les entitats financeres, i en particular amb La Caixa i Catalunya Caixa. Des de la televisió catalana, però, han assegurat que en totes les edicions d'aquesta gala només han emès el discurs de la persona premiada com a Català de l'Any, mai els dels altres guardonats, desmentint la voluntat de censurar Colau. 

Colau va exigir responsabilitats a les “entitats financeres criminals” i va reivindicar que es rescatin les persones i no els bancs. També va qualifiicar la PAH d’iniciativa de desobediència civil, ja que per Colau “és una obligació moral de la ciutadania, a banda de ser un dret, desobeir les lleis quan aquestes són injustes per tal de forçar el canvi de les lleis”. Colau va tenir un record pel membre de la PAH a qui un Mosso d’Esquadra va trencar una tíbia a Salt la diada de Sant Jordi en una acció pacífica per aturar un desnonament i també va emplaçar als assistents a la gala a participar en l’aturada d’un altre desnonament executat per Catalunya Caixa. 

Ada Colau també va dedicar un moment a que el públic repensés el seu posicionament social i si volia seguir perpetuant un sistema injust i cruel i va acabar amb un record per la cassolada que es fa cada dia de cinc a vuit del vespre a les portes de la seu de La Caixa, silenciada per tots els mitjans per l’amenaça de l’entitat financera de retirar-los la publicitat. TV3 no va trobar cap moment per emetre el discurs de la guardonada ni en directe, ni tampoc en el vídeo en diferit que va penjar a la seva web. 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: