ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
23-05-2012
Traves a l’actuació del consell assessor de la CCMA 
-
El sindicalista Manuel Garcia Biel dimiteix de la presidència per la «involució» i la «manca de pluralitat» d’aquest organisme i es substituït per Immaculada Juan, membre de l’executiva de Convergència. 
En el Telenotícies migdia del 30 d’abril passat, una informació sobre les manifestacions sindicals convocades per l’endemà, amb motiu de l’1 de maig, es va il·lustrar amb una entrevista a Josep González, president de la Pimec, la patronal de la petita i mitjana empresa. Aquest només és un exemple dels peculiars criteris informatius de TV3, segons apunta a aquest digital Manuel Garcia Biel [a la imatge] després de dimitir com a president del Consell Assessor de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Garcia Biel, exportaveu de CC.OO, ha plegat com a president del mencionat consell assessor, que vetlla pels continguts i la programació dels mitjans públics de la CCMA, per la manca de pluralitat d’aquest últim organisme, del qual constata que està «controlat per Convergència».

Arran de la contrareforma de la CCMA, pactada per CiU i el PP, García Biel assegura que s’han posat dificultats a l’actuació del seu consell assessor, perquè, fins i tot, s’han deixat de pagar les despeses de desplaçament dels seus membres. Aquests no cobren dietes per la seva activitat ni tenen dedicació exclusiva, però ara ni tan sols reben les despeses pels seus desplaçaments.

Com a exemple de les traves que s’està trobant el consell assessor, Garcia Biel recorda que fa dos mesos van reclamar l’informe sobre el compliment dels objectius de programació, que el mateix president de la CCMA, Brauli Duart, es va comprometre el 26 d’abril passat a entregar-lo, però encara no està a disposició dels membres del consell tot i que té la constància que està enllestit de fa temps.

García Biel ha presentat ha deixat el consell assessor, del qual n’era president des del 2009, després dels pactes entre CiU i PP, que han fet possible la reforma de la CCMA, el nomenament de Brauli Duart com a president d’aquest últim organisme, a més de la designació d’Eugeni Sallent com a director de TV3 i de Fèlix Riera, a Catalunya Ràdio. García Biel argumenta la seva decisió en la «involució» que ha sofert la CCMA, en la manca de pluralisme polític i en les dificultats que s’està posant al seu consell assessor. Aquest dilluns, el mateix dia que va comunicar la seva renúncia a Brauli Duart i al Parlament de Catalunya, va ser substituït per Immaculada Juan, exalcaldesa de CiU de Deltebre i actual presidenta de la Federació de Convergència a les Terres de l’Ebre i, per tant, membre de l’executiva del partit d’Artur Mas.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: