ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
11-05-2012
Set directius d’Innova cobren més que 14 regidors de Reus
-
La CUP de Reus revela els salaris de diferents directius del hòldig d’empreses i dels càrrecs públics de l’ajuntament després que el govern municipal li negués publicitar aquesta informació
La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Reus ha fet públic divendres en una roda de premsa els salaris de diferents membres del consistori i del hòlding d’empreses Innova, després que el ple de l’ajuntament tombés una moció de la mateixa CUP perquè aquests salaris es fessin públics a través de la web consistorial. A partir de diferents documents han fet càlculs aproximats dels sous de diferents treballadors, tenint en compte els salaris percebuts des de l’ajuntament, el Parlament de catalunya i Innova. I han arribat a descobrir, per exemple, que el salari d’Alícia Alegret, regidora del PP, és més alt que el de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer de CiU.

Una altra de les conclusion més esperpèntiques és que els set principals càrrecs d’Innova sumen una massa salarial de 853.473 euros anuals, menys que els 14 regidors amb cartera de CiU i PP a l’ajuntament, que sumen 812.936 euros a l’any. També han descobert que Josep Prat [a la imatge] i Lluís Nualart, exdirectius d’Innova cobraven el doble que el que percebia l’alcalde reusenc. La CUP ha denunciat la poca transparència que hi ha al voltant de les dietes i retribucions d’Innova i del nombre de càrrecs directius del hòlding.

Josep Prat va ser director d’Innova fins que una possible incompatibilitat de càrrecs el va obligar a dimitir. També era vicepresident d'USP Hospitales, el primer grup privat de gestió hospitalària de l'Estat, i president de l'Institut Català de la Salut. Actualment, l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha obert una investigació per esbrinar si hi ha un conflicte d'interessos en la duplicitat de càrrec entre l'empresa pública i la privada que mantenia Prat.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: