ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
16-05-2012
Qui demana a Telma Ortiz que torni el que ha cobrat de l’Ajuntament?
Federico Jiménez Losantos. El visceral radiofonista d’EsRadio –abans de la cadena COPE– s’ha despatxat a gust contra Jaime del Burgo, nou marit de Telma Ortíz Rocasolano, germana de la princesa d’Astúries, Letizia Ortíz, en el seu progama de ràdio del passat 14 de maig. Del Burgo, que és fill de Jaime Ignacio del Burgo –històric dirigent del Partit Popular i Unió del Poble Navarrès i expresident de la comunitat de Navarra– es va casar amb Telma Ortíz en un acte privat –ni tant sols hi era present la germana de la nòvia– el passat diumenge i dies després s’ha anunciat que ella deixava la seva feina com a subdirectora de relacions iternacionals de l’Ajuntament de Barcelona.

Ortiz va ser fitxada per la corporació municipal el setembre de 2009, i d’aleshores ençà ha tingut més d’un conflicte amb la premsa del cor per culpa d’algunes fotos en que se la veia en companyia del seu superior a l’Ajuntanent, Ignasi Cardelús, amb qui es va rumorejar que mantenia una relació sentimental. La germana de la princesa Letícia fins i tot va arribar a interposar una querella criminal per atemptar contra el seu honor contra una trentena de mitjans de comunicació que havien publicat fotografies que ella considerava que pertanyien al seu àmbit privat, una acció legal que va perdre.

El diumenge, 13 de març, coïncidint amb el casament, Del Burgo Jr sorpenia publicant un article a El Mundo en defensa de l’actidud de la seva muller amb la premsa i criticant els mitjans dedidats a fer crònica rosa, que segons apuntava “funcionan como una mafia”. "La prensa rosa está organizada y emplea métodos criminales en la consecución de sus objetivos. Soborna a empleados de compañías aéreas para conocer el destino de sus perseguidos, de telefonía para localizar terminales, de hoteles, restaurantes, clínicas y centros de ocio”, detallava Del Burgo a l’article, en el qual també arribava a titllar els paparazzi de “delinquents”: “He sido testigo del acoso sufrido por Telma y otros miembros de su familia aunque ya no estén aquí para contarlo. Soy testigo de lo que le supone a una madre no caer en la provocación cuando un delincuente coloca una cámara a 10 centímetros del rostro de su hija pequeña y le susurra al oído crueldades de persecución temerarias”.

Aquest article rebia, l’endemà de ser publicat, una dura rèplica per part de Federico Jiménez Losantos. “Mira, don Jaime, o Jaimito –li va etzivar– no vengas a dar clases de libertad de expresión sobre todo hasta que no hayas devuelto el sueldo que le dieron a tu ahora esposa por ser hermana de la Princesa de Asturias en el Ayuntamiento de Barcelona....malo es llevárselo, pero encima darnos lecciones de ética...”. Losantos últimament aprofita qualsevol ocasió per carregar contra tot el que tingui a veure amb l’entorn de la Casa Reial espanyola, i aquest cop no s’ha quedat curt: “Este tío nos atiza al tiempo que nos comunica el enlace, que a mi me da igual, pero lo que no me da es que alguien ligado a la Familia Real nos de clases de defensa al honor y a la intimidad. Mira querido, enhorabuena por tu enlace, pero no nos des clases de libertad a los españoles cuando acabas de entroncar con una familia que ha tenido comportamientos excelentes, que ha sido útil a España pero que hoy es un verdadero bochorno”.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: