ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
01-06-2012
Què pensa un sector dels mossos de les multes als No vull pagar?
Que de cap manera es poden posar multes a qui es negui a pagar els peatges d’autopista. Aquesta és la posició del Sindicat de Policia de Catalunya (SPC)na de les forces sindicals majoritàries al cos de Mossos d’Esquadra. En un comunicat aquesta organització sindical recorda que “no pagar el peatge no infringeix el reglament de circulació” i que “no hi ha cap senyal al Codi de Circulació que obligui els conductors a pagar”. L’SPC aclareix que el senyal de trànsit assenyalat amb el codi R-200 (en el qual es veu una barrera en un disc blac amb el perímetre en vermell) indica la “prohibició de passar sense pagar. L’obigatorietat és de parar, no de pagar el peatge.” Per tant “els mossos no poden denunciar com a infracció de transit un fet que no és sancionable”.

Amb aquest comunicat el sindicat professional dels policies se suma a altres entitats del país, com el Col·legi d’Advocats de Barcelona, que pensen que és una barrabassada el que està fent el departament d’Interior, d’obrir expedients als insubmisos que no volen abonar el preu peatges, que poden derivar en multes de fins a 100 euros.

L’SPC, però, va encara més enllà, i puntualitza que l’actitud d’alguns empleats de les concessionàries, que es neguen a obrir les barreres o a canviar a verd el semàfor en vermell quan algú es nega a pagar el peatge, sí que és una actitud sancionable, perquè “poden incórrer en un delicte de retenció il·legal i coaccions”.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: