ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
09-05-2012
Presenten 33.500 signatures al Congrés perquè l’Església pagui l’IBI 
-
Es tracta d’una iniciativa d’Europa Laica, que demana la derogació del Concordat de l’Estat espanyol amb el Vaticà. Gràcies a les exempcions fiscals, l’Església evita ingressar uns 3.000 milions a les arques públiques 
Els privilegis econòmics de què gaudeix l’Església catòlica a l’Estat espanyol fa temps que són denunciats, però la indignació que generen en alguns sectors ha anat més en el context actual, amb les brutals retallades salarials i a serveis socials. En aquest sentit, l’entitat Europa Laica ha presentat aquest dimecres 33.500 signatures al Congrés dels Diputats per reclamar que s’elimini l’exempció que té l’Església catòlica en el pagament de l’impost de béns immobles (IBI) i que implica que les arques públiques deixin d’ingressar anualment 3.000 milions d’euros.

Els privilegis de la confessió catòlica provenen del Concordat entre la Santa Seu i l’Estat espanyol, signat el 1979, i de la Llei de Mecenatge 49/2002, però el director de Cooperació Jurídica i Relacions amb les Confessions del Ministeri de Justícia, Ángel Llorente, ja va deixar clar en declaracions a Europa Press que el Govern de Rajoy no veu cap motiu per modificar la normativa.

En la mateixa línia, el grup d’Esquerra Plural, que agrupa els diputats d’IU, ICV-EUiA i CHA al Congrés, ha presentat una esmena als pressupostos generals de l’Estat en què demana, precisament, la supressió dels privilegis de l’Església catòlica, que perjudiquen les arques públiques.
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: