ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
03-05-2012
Mas-Colell vol que es paguin 5 euros per cada dia d’hospitalització 
-
El conseller d'Economia català considera que les mesures del Govern espanyol són insuficients per garantir la sostenibilitat del sistema sanitari públic i subratlla que la prioritat no és garantir-ne la "gratuïtat", sinó la "universalitat"
El repagament sanitari és inevitable i ha d’anar més enllà del que ha anat fins ara. Aquesta és la doctrina que defensa el conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell. En un article al diari El País, Mas-Colell exposa amb tota la cruesa la seva peculiar aposta per finançar la sanitat pública que tindria com a mesura més destacada introduir el pagament de 5 euros per cada dia d’hospitalització. El conseller també defensa que les rendes més altes, a partir de 100.000 euros, paguin el 100% dels medicaments i no el 60% fixat després de la darrera reforma del Govern espanyol.

El titular d’Economia és crític amb les mesures que l’executiu de Mariano Rajoy va aprovar el proppassat 20 d’abril, en considerar que es “queden curtes” i subratlla que la Generalitat li va proposar que n’assumís d’altres, com les esmentades prèviament, més contundents. Segons ell, en tot cas, “s’acabaran imposant”, però “en les circumstàncies actuals ens sembla poc valent que no s’hagi fet ja”. Per a Mas-Colell, el fonamental no és garantir la gratuïtat de la sanitat, sinó la “universalitat”. “Qui no pugui pagar no ha quedar sense protecció”, sentencia. En tot moment, el conseller subratlla que el repagament, tot i que ell l’anomena copagament, és “necessari per a la sostenibilitat del sistema perquè constitueix l’única forma significativa d’augmentar els ingressos per al finançament sense reduir l’oferta de prestacions”.  
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: