ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
10-05-2012
La ultradreta espanyola es manifestarà contra el “separatisme” a Madrid el dia de la final de Copa 
-
La marxa, convocada per les organitzacions més tronades de l'extrema dreta del panorama ultra, ha estat autoritzada pel govern estatal, malgrat la presència aquell dia de milers d'aficionats bascos i catalans
Milers de ciutadans bascos i catalans arribaran a Madrid el divendres 25 de maig amb motiu de la final de la Copa del Rei que han jugar l’FC Barcelona i l’Athletic de Bilbao, repetint l’encontre que ja van disputar fa tres anys a València. En aquella ocasió, l’agermanament entre les dues aficions va ser total, amb la recordada xiulada massiva contra l’himne espanyol i el rei, Joan Carles I, com a clar exponent. Preveient que una situació semblant pugui repetir-se enguany a l’estadi Vicente Calderón, on es jugarà el partit, diverses organitzacions de l’extrema dreta espanyola més rància de l’Estat espanyol han decidit convocar una mobilització per aquell dia.

Tot i la radicalitat dels grups convocants, la manifestació, que tindrà com a lema Contra el separatismo, una bandera, ha estat autoritzada per la Delegació del Govern espanyol de Madrid. “Amb aquesta marxa volem reivindicar la idea d’Espanya com a nació i el valor de la unitat entre tots els espanyols com una necessitat per construir un país fort capaç de garantir una vida digna a tots els seus membres”, exposen els organitzadors d’una acció que, no amaguen, neix com a reacció a les “segures provocacions del separatisme basc i català”.

La Falange, el Nudo Patriota Español, el Movimiento Católico Español, la Asociación Vieja Escuela Madrid, el Sindicato TNS, Patriotas.es i la Plataforma Memoria y Lealtad, en definitiva el més tronat i caspós de la ultradreta espanyola, són les entitats que impulse una marxa que, sempre segons la versió de la delegació del Govern espanyol, no toparà en cap moment amb les aficions de l’Athletic i del Barça. Caldrà veure-ho.
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: