ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
11-05-2012
La policia creu que Millet va financiar Convergència
-
Dues empreses que van donar 775.000 euros a CDC van rebre quasi un milió d’euros del Palau per feines que mai van realitzar
Les proves venen per dues bandes, però si es posen juntes la trama sembla clara. En primer lloc, les revelacions dels administradors concursals de New Letter i Letter Graphic, dues empreses que van declarar-se en concurs de creditors, però que van tranferir 775.000 euros en concepte de “donacions CiU” a la federació, segons informa El País i El Periódico. Per altra banda els diversos pagaments que sumen quasi un milió d’euros que el Palau de la Música va fer durant 2007 i 2009 a New Letter i Letter Graphic i que la policia ha provat que corresponen a unes feines que mai van ser realitzades. Si es posa de costat es pot entreveure que els diners públics del Palau acaben en mans d’un partit polític. Diuen els rotatius que es tractaria d’empreses tapadora per tal d’aconseguir el pagament de comissions de Ferrovial a Convergència, a canvi de l’adjuficació favorable d’obres com la Ciutat de la Justícia o la línia 9 del metro de Barcelona. Ferrovial era un col·laborador i donant asidu del Palau de la Música.

A aquests resultats hi ha arribat la investigació estirant el fil de 18 milions d’euros que Fèlix Millet [a la imatge] i Jordi Montull, saquejadors confessos del Palau de la Música, van retirar de les comptes de l’ens públic. En aquests rastres també s’han torbat altres donacions a la Fundació Ramon Trias Fargas, vinculada a CiU, o a Coalició per Europa, la formació amb que CiU va concórrer a les eleccions europees. L’informe policial també revela que New Letter i Letter Graphic acumulaven pagaments per valor d’1,3 milions d’euros en un registre anomenat “deutors” en el que no s’especifica ni l’orígen, ni el destí, ni el nom, ni el número d’identificació fiscal. L’administrador concursal sosté que aquest compte de deutors té una clara “connexió”amb el compte de “donacions CiU”.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: