ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
09-05-2012
La plataforma Rereguarda en Moviment defensarà activistes represaliats
-
Dimecres s’ha presentat aquesta plataforma contra la retallada de llibertats i la criminalització de la resistència que donarà cobertura legal als activistes davant l’”onada repressiva”
Dimecres s’ha presentat a la plaça Catalunya de Barcelona la plataforma Rereguarda en Moviment [a la imatge], que agrupa diversos moviments socials i entitats que denúncien el gir “totalitari i repressiu” dels governs català i espanyol contra la dissidència al carrer. Segons els membres de la plataforma, aquesta tendència des del ministeri i la conselleria d’Interior “fa perillar els drets fonamentals de reunió i manifestació” a banda d’atacar constantment els moviments socials crítics que es mobilitzen. En aquest sentit denúncien “l’assetjament i la repressió policial: milers d’identificacions, multes i detencions, i nombrosos episodis de brutalitat policial que, a més a més, s’han saldat amb total impunitat, tant a nivell judicial com institucional”. La plataforma creu que des d’Interior s’estan creant “enemics públics de manual (violents, estrangers, ciberterroristes…) i generant un clima de terror per legitimar les mesures impopulars i il·legítimes adoptades, fins i tot convidant a la població a denunciar altres persones a través de pàgines web de la policia”.

Per tot això s’ha constituït Rereguarda en Moviment, que intentarà donar estabilitat al grup d’advocats que habitualmente dóna suport als activistes que tenen causes obertes amb la justícia. A més a més, obrirà un fons per ajudar aquests activistes econòmicament davant els elevats costos que impliquen ara les "multes, les fiances i els processos penals", tal i com ha explicat un dels portaveus durant la roda de premsa. Rereguarda en Moviment exigeix a través del seu manifest la dimissió dels responsables d’interior, Felip Puig i Jorge Fernández Díaz, la retirada de totes les reformes i retallades pressupostàries, la prohibició de les bales de goma, la derogació de la Llei d’Estrangeria i el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers i l’absolució i llibertat immediata de totes les persones represaliades a totes les mobilitzacions de resistència als ajustos estructurals (29 de setembre de 2010, 1 de maig de 2011, 27 de maig de 2011, 15 de juny de 2011, 29 de març de 2012 i la resta de processos).
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: