ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
07-05-2012
La PAH de Girona demandarà els Mossos per la càrrega a Salt
-
El proper dijous presentarà la denúncia als Jutjats de Girona i també reclama la dimissió del conseller d’Interior, Felip Puig
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona demandarà el cos dels Mossos d’Esquadra per la violenta actuació contra membres de la plataforma el proppassat dia de Sant Jordi a Salt, que va acabar amb cinc persones ferides, una d’elles amb fractura de tíbia. La plataforma ha convocat una concentració el proper dijous a dos quarts d’onze del matí a davant dels Jutjats de Girona on entregaran la demanda. Les seixanta persones que volien evitar el desnonament d’una família amb dos fills menors [a la imatge] van mostrar-se sempre en actitud de resistència pacífica però tot i així els antidisturbis dela Mossos d’Esquadra van carregar, porra en mà, i van repartir cops i patades als allí concentrats. De fet, la persona que té la tíbia fracturada va ser aixafada per la bota d’un agent, el que li va trencar l’os.

El diputat d’ICV Jaume Bosch va preguntar al Parlamant tres dies després dels fets sobre l’actuació policial en general i la “càrrega desproporcionada” de Salt en concret. El conseller d’Interior, Felip Puig, a banda de negar la càrrega, va dir que s’havia desallotjat “una a una” les persones, el que contradiu obertament amb la versió de la PAH, que denuncia una brutal càrrega policial “desmesurada, no proporcional i injusta”. Per això la plataforma, a banda de denunciar a la justícia els fets, també exigeix la dimissió del conseller d’Interior. La plataforma, va assegurar que "picar amb una porra i aixafar una tíbia amb una bota, no és treure les persones una per una, és actuar com a repressors, utilitzant una violència injustificable davant d'una acció pacífica ciutadana". Independents per Salt, presents al desnonament, i les CUP de Girona han confirmat la versió dels fets de la PAH.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: