ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
23-05-2012
La Generalitat deu 10 milions d’euros a les ONG per al Desenvolupament
-
El Govern d’Artur Mas ha retallat un 80% el pressupost de cooperació i la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament critica l’asfíxia que això suposa, li demana claredat i responsabilitat i amenaça amb denunciar els impagaments
La Federació Catalana d’Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament (FCONGD) ha emès un comunicat dimecres en que denuncia que la Generalitat de Catalunya [a la imatge] endeuta i asfixia les ONG per al Desenvolupament (ONGD), el que ha obligat a algunes d’elles a demanar crèdits per afrontar els pagaments dels projectes a altres països. I a la meitat d’aquestes a reduïr els seus pressupostos prop d’un 20%. Segons la FCONGD, la Generalitat i altres administracions deuen 10 milions d’euros a les ONGD, dels quals el 80% és un deute adquirit per l’Agència Catalana de Cooperació.

A més a més, la tisorada del 80% de la Generalitat al pressupost de cooperació no ha fet més que empitjorar la situació de les ONGD, que han hagut de fer tornar cooperants i cenyir-se a les reduccions pressupostàries anteriorment esmentades. Aquesta situació “de col·lapse tècnic i econòmic” també té repercussió en la imatge de les ONGD catalanes, unes de les més ben vistes de l’estat i des de la FCONGD es demana claredat i responsabilitat a l’administració, ja que entenen que 10 milions d’euros no són tants al pressupost global de la Generalitat, pel que veuen un intent de “desmantellar un sector públic que consideren massa crític”. La FCONGD ha iniciat gestions per dur el tema al Parlament de Catalunya alhora que es reunirà amb el Síndic de Greuges i iniciarà accions conjuntes per denunciar els impagaments.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: