ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
10-05-2012
L’ajuntament de Celrà es declara contrari als desnonaments
-
Mediarà amb els bancs i demanarà que els milers de pisos buits fruit d’execucions hipotecàries es posin a disposició dels desallotjats i sense recursos. També s’ha aprovat una moció a favor de la insubmissió fiscal amb Espanya
L’ajuntament de Celrà, al Gironès, va aprovar en el ple de dimarts, i per unanimitat dels tres grups amb representació al consistori (CUP, CiU i ICelrà), una moció per la qual el municipi es posiciona totalment en contra dels desnonaments. La moció recull una petició al govern espanyol perquè modifiqui la llei hipotecària i reguli la dació en pagament, és a dir, que les persones desnonades eixuguin el seu deute amb l’entitat bancària amb l’entrega de l’habitatge. També demanarà que l’executiu de Rajoy declari abusives les clàusules el sòl i que es cancel•lin les execucions hipotecàries de famílies en situació d’insolvència sobrevinguda i involuntària, com és el cas de perdre la feina en un acomiadament improcedent.

Però la moció no es queda aquí i l’ajuntament s’ha compromès a convocar els directors de les entitats financeres i els administradors de finques amb un procés obert que poguessin acabar en desnonaments per tal que pemetin la moratòria d’aquestes execucions hipotecàries. I, a més a més, demanarà que els milers de pisos buits com a conseqüència de desnonaments es posin immediatament a disposició de les famílies que els han fet fora del seu habitatge o que no tenen recursos, en règim de lloguer social i no superant el 30% de la renda familiar disponible.

Per altra banda, en el ple de dimarts es va aprovar una altra moció, també per unanimitat, per la que el consistori es declara insubmís fiscal i efectuarà els pagaments de l'IRPF i l'IVA a l'Agència Tributària de Catalunya. També assessorarà i donarà cobertura als ciutadans i empreses del municipi que vulguin declarar-se insubmisos a l'Agència Tributària espanyola.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: