ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
22-05-2012
Gutiérrez Carbajo ho nega tot 
-
En una declaració davant l’Audiència de Barcelona, nega ser narcotraficant i confident policial
Tot i que la premsa l’ha tractat repetidament de confident policial i narcotraficant, tot i que diverses investigacions incorporades en sumaris judicials aporten nombroses dades al respecte i malgrat figurar com a imputat en l’anomenat ‘cas Macedònia’ sobre corrupció policial, Manuel Gutiérrez Carbajo [a la imatge] va declarar ahir a la sala segona de l’Audiència de Barcelona que no és «confident de ningú» i que no s’ha dedicat mai al narcotràfic.

Gutiérrez Carbajo va fer aquestes declaracions, en qualitat de testimoni, en el judici sobre la «banda del port», concretament respecte a una branca d’aquest cas referent a una imputació per calúmnies contra el periodista Nando García.

En una declaració anterior, Nando García va mantenir, tal com ell havia publicat a El Mundo, que el coronel Miguel Gómez Alarcón, que dirigia la investigació sobre els narcotraficants i guàrdies civils suposadament corruptes de la banda del port, havia ordenat que s’advertís a Carbajo sobre l’intent que li robarien un carregament de droga.

Ahir, en el judici que s’està seguint a l’Audiència des del 16 d’abril, Gutiérrez Carbajo va reconèixer que la Guàrdia Civil l’havia advertit que volien robar-lo, però sense precisar què volien robar-li.

Gutiérrez Carbajo es va querellar contra Nando García, exredactor d’El Mundo, per publicar informacions en les que el vinculava amb el tràfic de drogues i on s’explicava que havia rebut l’avís del coronel, però el Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Barcelona va arxivar aquesta querella. Fa pocs dies la sala desena de l’Audiència de Barcelona va confirmar l’arxiu del cas al·legant que l’article és verídic.

De forma paral·lela a la querella de Carbajo, la Fiscalia, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra van engegar una investigació al periodista pels mateixos articles. Quatre anys després, el jutjat d’Instrucció núm.1 de Barcelona manté imputat Gutiérrez Carbajo pels presumptes delictes de narcotràfic, blanqueig de capitals, contra l’administració de justícia i d’altres, i als comandaments de Mossos d’Esquadra que van investigar al periodista per protegir a Manuel Gutiérrez Carbajo. També està imputat l’experiodista de la Ser i sotsdirector de l’Oficina Antifrau de la Generalitat, Carles Quílez, a qui Carbajo va regalar una motocicleta de gairabé 10.000 euros i al qual suposadament hauria subministrat informació sensible.
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: