ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
14-05-2012
El tribunal denega la suspensió del judici a Maria Antònia Munar
-
La defensa de l’expresidenta de del Consell de Mallorca havia sol·licitat la supsensió per indefensió. Oliver diu que va vendre les seves empreses audiovisuals perquè el “discriminaven”
El tribunal que jutja el “cas Maquillatge” ha denegat la suspensió del judici a la defensa de Maria Antònia Munar [a la imatge], l’expresidenta de del Consell de Mallorca, que l’havia sol·licitat per indefensió. En la jornada inicial del procés ha declarat l’acusat Miquel Oliver, que el 2003 va vendre la meitat de les seves empreses audiovisuals (Vídeo U i Bahía Difusión), que més tard s’unificarien dins de Víeo U, als testaferros de Munar i el seu número dos, Miquel Nadal, perquè “el discriminaven a tots els nivells”, i denuncia el “veto” que li feia el govern de Jaume Matas. Aquest veto li va impedir, sempre segons Oliver, aconseguir cap contractació pública i es va haver de vendre les empreses.

Oliver ha assegurat que els testaferros li van comprar les empreses responent a la intenció d’Unió Mallorquina (UM) de tenir una televisió afí, “de tendència com la FOX”, en paraules de Miquel Nadal, número dos de Munar, segons Oliver. El mateix Oliver ha declarat que va ser Nadal qui el va posar en contacte amb els suposats testaferros, Miguel Sard i Víctor García, per concretar la venda. Sard és cosí de l’esposa de Nadal. Olivé també ha afirmat que va processar “fraudulentament”, a petició de l’exdirectora de comunicació del consell balear, Margarita Sotomayor, el tràmit d’una de les dues subvencions de 120.000 euros que va rebre Vídeo U. Segons Oliver, era la forma que tenia el consell per finançar la ràdio, i ha dit que li van prometre que cobraria per dur a terme aquesta “falsedat”. A preguntes del fiscal de per què ho va fer, ha respost “perquè sóc idiota” i “per a no perdre cap línia, ni de subvencions, ni contractacions, per supervivència i continuïtat”. Dimatrs declararà Liusa Alimaña, acusada i que va ser sòcia d’Oliver.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: