ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
11-05-2012
El govern del PP sentencia de mort el mercat de lloguer d'habitatges
-
En roda de premsa posterior al Consell de Ministres han anunciat la reducció dels terminis de duració dels contractes i la major facilitat per fer fora un inquilí que no pagui
El govern del Partit Popular ha explicat divendres que modificarà la llei del lloguer per tal de “dinamitzar” el mercat de la vivenda de lloguer. En roda de premsa després del Consell de Ministres, la portaveu Soraya Sáenz de Santamaría [a la imatge], ha explicat les principals modificacions que s'introduiran a la llei i que no sembla que aconseguirà dinamitzar aquest mercat sinó encarir-lo i facilitar els desnonaments, de manera semblant al que passa amb la Reforma Laboral, que s’argument com a pretensió de flexibilitzar i millorar la contractació però que el que facilita és l’acomiadament i la precarització.

Les noves mesures estrella són la major facilitat per fer fora un inquilí que no pagui el seu lloguer, ja que a partir d’ara en 10 dies haurà d’abonar la quantitat que deu i, sinó, podrà ser desnonat. També s’han reduït els terminis de duració dels contractes de lloguer, que ara eren de cinc anys amb una pròrroga de tres. A partir d’aquest Consell de Ministres, els períodes seran de tres anys i un any més de pròrroga. Això provocarà que els preus dels habitatges de lloguer, que estan baixant força darrerament, tornin a pujar, ja que es renegociarà les condicions contractuals més vegades que abans. A més a més, el llogater podrà fer fora a l’inquilí avisant-lo amb un període d’antel·lació de tan sols un mes, el que multiplicarà la quantitat de gent que pot quedar-se ja no sense un habitatge digne sinó sense un habitatge, tan sols per un retard en el pagament, que pot ser causat per múltiples factors contingents.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: