ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
02-05-2012
El 15-M evita la convòcatòria de Puig pel BCE i només farà cassolades
-
8.000 policies, també Policia Nacional i Guàrdia Civil, blinden Barcelona en el major dispositu de la història de la ciutat però no hi ha cap convocatòria de manifestació
Felip Puig esperava una gran protesta ciutadana per la cimera del Banc Central Europeu (BCE), inclosos aldarulls protagonitzats pels “300 violents de sempre”, en paraules del conseller d’Interior. Però sembla ser que no serà així perquè no hi ha cap manifestació convocada pels dies 3, 4 i 5 de Maig que dura la cimera. De fet, la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) ha convocat vaga, però no manifestació pel dia 3 i el moviment 15-M tan sols ha convocat cassolades des dels balcons i en algunes plaçes cada dia de la cimera a les nou del vespre, i xerrades al parc Joan Miró, però tampoc cap mobilització. Com va passar l’1 de Maig a la manifestació alternativa, per més pressió policial que hi hagi als carrers, amb els agents vestits i tapats com a vàndals, tot i que identificats per braçalets llampants, la reacció ciutadana es preveu pacífica i tranquila. Si al final de la cimera no ha passat res segur que els responsables del dispositiu diuen que haurà estat perquè el desplegament policial ha estat dissuasori, però el que no explicaran mai és quan ha costat la creació de l'estat policial a Barcelona per controlar unes innocents cassolades.

La presa de Barcelona per la policia és espectacular. Des del dia 28 a les dotze de la nit el tractat de Schengen està suspès i 17 persones han estat detingudes als passos fronterers i a 43 se'ls ha negat l'entrada en 240.000 controls realitzats. El desplegament és de 8.000 agents, 4.500 Mossos d'Esquadra, 1.200 Guàrdies Civils i 2.300 membres de la Policia Nacional, amb seccions dels Grups Especials d'Operacions (GEO) inclosos. Es fan controls a carreteres, estacions, aeroports i també aleatòriament, pel carrer, a qualsevol lloc i hora. Diumenge al vespre es va arribar a l'extrem que els Mossos van fer controls a Sants i l'Eixample, prop de casals socials autogestionats, on es demanava per la ideologia i vinculació amb aquets llocs a la gent que s'identificava. També s'han retirat bona part dels contenedors de reciclatge del centre de Barcelona perquè no puguin ser utilitzats per fer barricades. Cal recordar que dintre aquests estratègia repressiva hi ha quatre persones empresonades il·legalment des de fa un mes amb l'argument que poden ser violents durant aquest mes de maig.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: