ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
31-05-2012
Cinc detinguts a Mallorca per escridassar Bauzá i ocupar la Conselleria d’Educació
-
Tres estudiants han estat detinguts a Palma per la ocupació de la Conselleria i dos més han estat arrestats a Manacor per participar en l’escridassada a José Ramón Bauzá. Cinc persones han estat imputades per haver entrat al consolat marroquí en una reivindicació pacífica pels drets del Sàhara
Foto: @EIMallorca
La política repressiva funciona també a bon ritme a les illes Balears. El proppassat dilluns van ser detingudes quatre persones a Bunyola, que van passar la nit al calabós, per haver tallat una carretera en protesta per la política lingüística i de retallades del President Balear, José Ramón Bauzá. Dijous la Policia Nacional ha arrestat cinc persones més, dues a Manacor, i també per escridassar Bauzà en aquesta població i tres més a Palma, als que s’acusa d’haver participat, amb 50 persones més, en l’ocupació de la Conselleria d’Educació el 22 de maig. A tots cinc se’ls ha imputat un delicte de desordres públics.

Els tres detinguts a Palma han estat alliberats amb càrrecs poques hores després de ser apresats i declarar. Una quarta persona ha estat declarant també com a imputat per l’ocupació de la Conselleria. Els detinguts a Manacor també han estat posats en llibertat amb càrrecs i haurien participat suposadament en l’escridassada a Bauzà en la visita que aquest va fer a Manacor el 15 de maig en contra de la política lingüística del seu govern. Les escridassades s’han anat succeïnt en quasi cada visita del president a una població. L’han xiulat, a banda de a Bunyola i Manacor, a Llubí i a Sóller [a la imatge], on dimecres no va poder entrar i va acabar fent la reunió programada amb els alcaldes a Deià.

Per altra banda, les cinc persones que declaraven dijous com a testimonis de l’entrada d’una concentració pacífica pels drets del Sàhara al consolat marroquí de Palma ha acabat amb les cinc persones com a imputades, i tres d’elles ja han prestat declaració. Les altres dues ho faran divendres.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: