ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
13-04-2012
Urdangarin pretenia embutxacar-se tres milions per convertir Barcelona en la “capital de l’esport” 
-
Va oferir-li el projecte a l'aleshores consellera de Salut, Marina Geli, el 2006 o el 2007, però aquesta el va rebutjar
El duc de Palma, Iñaki Urdangarin, s’aprofitava de la seva posició per intentar aconseguir lucratius contractes amb les administracions públiques i reconegudes empreses privades. A través de l’Institut Nóos, que dirigia juntament amb el seu exsoci Diego Torres, va aconseguir col·locar acords amb els governs de les Illes Balears i del País Valencià, entre d’altres, i també va mirar de fer el mateix amb la Generalitat de Catalunya.

Així ho ha explicat la consellera de Salut en els set anys de tripartit, Marina Geli, qui va declarar dijous que van rebutjar un gran projecte global per convertir Barcelona en una “capital de l’esport” i pel qual Urdangarin volia cobrar tres milions d’euros. Geli va comparèixer com a testimoni a la seu de la Policia Nacional a Barcelona juntament amb una dotzena de persones davant del fiscal anticorrupció Pedro Horrach dins del cas Palma Arena.

Urdangarin li va oferir aquest projecte en una reunió i Geli el va rebutjar perquè no s'adaptava "a les prioritats" del seu departament en aquell moment. L'exconsellera no recorda si aquesta trobada amb el Duc de Palma va ser el 2006 o el 2007, quan Urdangarin suposadament ja es podria haver desvinculat dels seus negocis a través de l'Institut Nóos per indicació de la Casa Real.

Es tractava d'un ambiciós projecte global sobre salut i activitat física --que inclouria la celebració d'una gran cimera sanitària--, amb el qual Urdangarin pretenia contribuir a fer de Barcelona una "capital de l'esport". A més d'aquest projecte que mai va arribar a materialitzar-se, la Conselleria de Salut sí va subscriure un conveni amb Urdangarin el 2005 sobre sanitat i immigració pel qual la Generalitat va pagar 34.375 euros a l'Institut Nóos. 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: