ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
26-04-2012
Puig menteix davant del Parlament i nega la càrrega policial al desnonament de Salt
-
La violenta intervenció dels antidisturbis dels Mossos, que van fer servir les porres, es va saldar amb cinc ferits. Expulsada la PAH del Parlament per demanar la dimissió del conseller d’Interior
El conseller d’Interior, Felip Puig [a la imatge], ha dit dimecres al Parlament de Catalunya que els Mossos d’Esquadra no havien carregat contra les persones que s’oposven a un desnonament la diada de Sant Jordi a Salt. La intervenció porra en mà dels antidisturbis va deixar cinc ferits, força morats entre els assistents i una tíbia trencada d’una de les persones que hi participaven. Puig ha respòs a una pregunta del diputat d’ICV Jaume Bosch sobre l’actuació policial en general i la “càrrega desproporcionada” de Salt en concret. El conseller d’Interior, a banda de negar la càrrega, ha dit que s’havia desallotjat “una a una” les persones, el que contradiu obertament amb la versió de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que denuncia una brutal càrrega policial “desmesurada, no proporcional i injusta”.

Justament a la sessió de dimecres hi havia uns quants membres de la PAH a la tribuna del públic del Parlament que quan han sentit l’explicació de Puig han interromput la seva intervenció i li han reclamat la dimissió a banda de qualificar-lo de “mentider” i “prepotent”. A continuació, el vicepresident primer de la cambra, Lluís Maria Corominas, ha ordenat el desallotjament de la tribuna dels membres de la PAH, que han estat fets fora entre exclamacions de protesta.

La plataforma, ha assegurat que "picar amb una porra i aixafar una tíbia amb una bota, no és treure les persones una per una, és actuar com a repressors, utilitzant una violència injustificable davant d'una acció pacífica ciutadana". Independents per Salt, presents al desnonament, i la CUP de Girona han confirmat la versió de la PAH. La plataforma també ha manifestat que guarda tots els informes mèdics i ha afirmat que presentarà una demanda judicial contra els cossos de seguretat.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: