ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
30-04-2012
Puig diu ara que deixarà que el 15-M acampi si no altera l’ordre públic
-
Abans de l’intent de desallotjament del 27-M tampoc hi havia hagut cap disturbi, i aquest es va fer preventivament. Puig assegura que no enviarà els Mossos als peatges
El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig [a la imatge] ha deixat caure dilluns en una entrevista a TV3 que permetrà que el moviment 15-M acampi a les places de Catalunya si no hi ha cap risc per la seguretat ni l’ordre públic. Puig ha explicat que només és competència d’Interior actuar quan es donen aquests dos pressupòsits, i que l’ocupació de l’espai públic està regulat per ordenançes municipals. Per tant, Puig ha llançat la patata calenta sobre el teulat dels consistoris i de l’Ajuntament de Barcelona i del seu alcalde, Xavier Trias, en el cas de Barcelona, i ha dit que si ell li demana aleshores actuarà. Puig s'ha desmarcat així de les paraules del minisre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que va assegurar que acampar a Madrid és il·legal i que impedirà que el moviment 15-M torni a estabir-se a plaza del Sol.

El que sembla un augment en la permisivitat del conseller no és res més que el compliment de la legalitat vigent, tot i que en altres casos la mateixa conselleria se l’ha saltada, com en el cas dels quatre vaguistes presos preventivament. Cal recordar que abans de l’intent de desallotjament de la plaça Catalunya el 27 de maig de 2011 tampoc hi havia hagut cap alteració de l’ordre públic ni risc per a la seguretat. Però el conseller va inventar una amenaça on no hi era i va intentar desallotjar la plaça escudant-se en possibles conflictes amb la celebració de l’endemà del Barça (que no van succeïr) i en la tinença d’objectes perillosos. Van ser retirats tots els objectes de l’acampada, menjar i ordenadors inclosos, el que invalidava la segona part del seu argumentari.

Per altra banda, Puig ha dit que no enviarà els Mossos d’Esquadra a controlar qui no paga els peatges dins del marc de la campanya ciutadana “Novullpagar”, que es nega a seguir pagant l’import de les barreres de les autopistes catalanes i valencianes i que dimarts 1 de Maig ha convocat una acció massiva. Tot i això, Puig ha assegurat que “el Govern té l’obligació de complir amb el principi de legalitat”.

Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: