ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
18-04-2012
Les prostitutes de Barcelona es mobilitzen contra la reforma de l’Ordenança de Civisme
-
Rebutjen la reforma ja que hi ha una problemàtica respecte la legitimitat jurídica de la seva aplicació i perquè saben que es vol tirar endavant tot i els informes que alerten de la seva ineficàcia i de les greus conseqüències que tindria
Les prostitutes de la ciutat de Barcelona s’han organitzat en una plataforma per tal de rebutjar la reforma de l’Ordenança de Civisme que el Govern de CiU vol aprovar, i que permetria perseguir tant les treballadores del sexe com els seus clients. De moment, a banda de panjar cartells reivindiatius per la ciutat, s’han agrupat sota el nom de Prostitutes indignades i han obert un lloc web on exposen en un manifest el seu descontent amb la reforma, esgrimint arguments propis i externs. En primer lloc, apel·len a diferents informes que desautoritzen la reforma, com l’emès per l’àrea de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament, com d’altres d’associacions feministes, de defensa dels drets humans o d’atenció a dones víctimes de la prostitució forçada, que asseguren que la nova normativa profunditzarà en la seva precarietat, estigmatitzant-les i agravant-ne la vulnerabilitat, i vulnerarà els seus drets ciutadans.

Per altra banda, exposen que l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha resolt en més d’una ocasió que la Ordenança de Civisme vulnera la Llei Orgànica de Protecció de Dades perquè els agents policials recullen dades personals especialment protegides, com són les relatives a la vida sexual. Per tot això insten al consistori barceloní a revisar en profunditat els seus arguments, perquè aquests acabaran duent a la vulneració de drets de totes les dones que exerceixen la prostitució i a una violència institucional contra aquelles que es troben en situació de prostitució forçada. També li demanen que començi processos col·lectius que comptin amb les treballadores del sexe per tal de millorar-ne la qualitat de vida i enfortir l’exercici dels seus drets ciutadans i que no abordin la prostitució mitjançant la persecució policial.

Les prostitutes indignades han convocat una manifestació de rebuig a la reforma de la Ordenança de Civisme de Barcelona el proper dia 26 d’abril a les set de la tarda, que acabarà a la plaça Sant Jaume, davant el consistori.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: