ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
30-04-2012
La Fiscalia denuncia que Interior va cometre una il·legalitat en penjar imatges d'un menor a #lallistadePuig
-
Estaria estudiant si el fet és constitutiu d’un delicte de negligència. Un sindicat de la policia catalana presenta una queixa perquè Interior els exigeix incrementar les identificacions  
La Fiscalia de Menors de Barcelona va demanar als Mossos d'Esquadra que despengessin de la pàgina web per delatar les persones presumptament vinculades als incidents del 29-M, totes les imatges de menors d'edat perquè, segons la seva opinió, s'estava incomplint la llei de protecció del menor. La Fiscalia està estudiant si el fet pot ser constitutiu d'un delicte de negligència però, en el cas que s'hagi produït amb intencionalitat, no seria de la seva competència portar-lo als jutjats.

Entre les imatges del que s’ha conegut com #lallistadePuig, en referència al conseller d’Interior, hi havia com a mínim la d'un menor d'edat que es va presentar a comissaria al costat dels seus pares. Després d'això, els Mossos van despenjar la fotografia al·legant que ja s'havia identificat el subjecte. La Fiscalia de Menors està a l’espera d’un informe dels Mossos d'Esquadra sobre la presumpta participació d'aquest menor en els aldarulls de la vaga general. Dels 88 detinguts per la seva suposada participació en els incidents del 29M, un mínim de tres són menors d'edat.

Interior vol més identificacions
El sindicat dels Mossos d'Esquadra Unió Sindical de la Policia Autonòmica Catalana (USPAC) ha presentat una queixa aquest dilluns davant de la Conselleria d'Interior de la Generalitat perquè se senten "coaccionats" pels seus superiors, que els han exigit augmentar les identificacions. USPAC s'ha emparat amb la llei per justificar que només faran identificacions quan hi hagi una motivació concreta i ajustada al dret: "Sempre que el coneixement de la identitat de les persones requerides calgui per a l'exercici de les funcions de proteccions de la seguretat".

La USPAC ha criticat que fa unes dues setmanes que els caps de torn dels Mossos demanen explicacions als agents sobre la raó per la qual han baixat el nombre d'identificacions, el que han titllat d'actitud "hipòcrita" perquè, segons el sindicat, els comandants coneixen que el descens és fruit del conflicte laboral que manté enfrontades les organitzacions dels treballadors amb els responsables polítics del departament.
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: