ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
27-04-2012
L’esquerra independentista “planta cara” a l’ofensiva repressora de Felip Puig 
-
Quatre persones que apareixen al portal delator dels Mossos encapçalaran el bloc independentista en la manifestació de l'1 de maig. Avisen que, malgrat l'increment de la persecució, no pensen aturar les mobilitzacions contra les retallades del Govern 
Foto: Alerta Solidària
La contestació política a les mesures repressives endegades pel conseller d’Interior, Felip Puig, s’incrementen. L’endemà que el PSC demanés la retirada de la web que Interior ha posat en marxa per delatar persones que, sempre segons la versió oficial, van participar en els aldarulls de la vaga general del 29-M, l’esquerra independentista ha mostrat la seva determinació a “plantar cara” al conseller, amb una roda de premsa en què han participat quatre persones que figuren en el que ja es coneix com la Llista de Puig. En una roda de premsa convocada per l’organització antirepressiva Alerta Solidària, i on hi havia representants de la CUP, la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI), el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Endavant, s’ha anunciat que les quatre persones culpabilitzades pels Mossos portaran la pancarta que encapçalarà el bloc independendentista en la manifestació del proper 1 de maig.

Un representant d’Alerta Solidària ha explicat a EL TRIANGLE que “l’increment de la repressió no farà que l’esquerra independentista aturi les mobilitzacions, sinó que les mantindrem i incrementarem”. “La repressió el que pretén és acabar amb les protestes i, progressivament, anar retallant drets com el dret a la manifestació”, ha afegit abans de fer una crida perquè l’1 de maig hi hagi una manifestació “massiva”.

Dijous, la CUP va emetre un comunicat denunciant la web delatora d’Interior, assenyalant que és “un intent més del Govern de CiU de criminalitzar la protesta legítima contra la seva política de retallades”. “Mentre segueixin les polítiques antisocials i antiobreres hi haurà lluita, i serà completament inútil l’intent del Departament d’Interior de suprimir-la mitjançant mètodes antidemocràtics”, va assegurar Xavier Angelergues, portaveu de la formació de l’esquerra independentista.

La polèmica web ha estat rebutjada pel Col·legi d’Advocats de Barcelona, que directament la considera il·legal, mentre que l’associació Jutges per la Democràcia en qüestiona la constitucionalitat. A títol particular els advocats Josep Jover i Benet Salellas també han denunciat les nombroses llacunes jurídiques que suposa un portal que, segons ells, vulnera drets fonamentals.  
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: