ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
27-04-2012
Hewlett-Packard segueix acomiadant personal tot i tenir beneficis
-
43 intelectuals, activistes i persones del món de la cultura i la política donen el seu recolzament a la plantilla
Hewlett-Packard (HP) segueix acomiadant treballadors de les seves plantes espanyoles i ja han fet fora 160 persones en un any i mig. L’empresa segueix tenint beneficis milionaris però acomiada treballadors fixes i subcontracta nous operaris en condicions precàries. Per aturar aquesta allau d’acomiadaments els treballadors d’HP fa temps que es mobilitzen i faran vaga durant dues hores cada setmana.

Per això, fins a 43 intelectuals, activistes i persones del món de la cultura i la política han donat ple suport a la lluita dels treballadors d’HP. Pensadors com Carlos Taibo, Arcadi Oliveres o Guillem Martínez, militants d’esquerra i del15-M com Javier Couso, Esther Vivas, Oleguer Presas o Ada Colau, del món de la cultura com Carlos Azagra, Nacho Vegas, Feliu Ventura, Francesc Orella o de la política parlamentària com Joan Tardà, Mònica Oltra, o Joan Herrera. També han signat representants del món universitari com Rafael Senra (advocato laboralista de la UPF), Vidal Aragonés o Josep Mª Antentas (professor de sociologia de la UAB), del món del periodisme com Carlos Carnicero, Olga Rodríguez, Rosa María Artal o Manuel Rico i referents de la lliuta sindical com Rosa Cañadell o Josep Bel.

En l’últim any els treballadors d’HP han realitzat diverses accions com colocar una pancarta reivindicativa al pont de pedra de Saragossa, on HP hi té una planta de fabricació, o fer una protesta a les portes del Mobile World Congress el dia de la seva inauguració. Els empleats reivindiquen aconseguir un pla d’ocupació, que els seus companys no siguin acomiadats indiscriminadament i poder pactar amb l’empresa, com succeix en altres plantes europees del grup, per evitar els acomiadaments.

La planta de Sant Cugat del Vallès ja va fer vaga el dia 21 de desembre per protestar pels acomiadaments que l'únic que pretenen és augmentar els beneficis de l’empresa, que són de rècord any rere any. De fet, els dos últims màxims dirigents de l’empresa van ser rellevats amb indemnitzacions de 10 i 12 milions d’euros.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: